'Meervoudige flankenversterking voor PSV in de maak: Berghuis heeft bonus'
PSV is druk bezig met opvolging Depay

'Meervoudige flankenversterking voor PSV in de maak: Berghuis heeft bonus'

07-05-2015 07:11
13

PSV is op de achtergrond druk bezig met het halen van versterkingen. Rondom Memphis Depay is er weer wat reuring, na het bericht van het Algemeen Dagblad dat de linksbuiten nu ook met Manchester United heeft gesproken. In het kader van die transfer - en onderbezetting op de flanken - zijn de Eindhovenaren al druk op zoek.

De kersverse kampioen van Nederland richt zich op 'flankenversterkingen', in meervoud. Want als Depay vertrekt, heeft PSV met Luciano Narsingh één fitte flankaanvaller. Florian Jozefzoon staat de komende maanden nog buitenspel vanwege een blessure. Phillip Cocu wil beide vleugels graag dubbel bezet hebben, schrijft De Telegraaf.

PSV moet daarom minimaal twee en misschien zelfs drie nieuwelingen aantrekken. Voor die posities zijn Jesus Corona van FC Twente, Steven Berghuis van AZ en Ibrahim Afellay van Olympiakos in beeld. Vooral de transfer van Corona lijkt een gecompliceerde, omdat tachtig procent van zijn transferrechten níet in handen is van Twente, maar van derde partijen. Corona verdient ook prima en wil liever naar een topcompetitie.

Berghuis lijkt juist de ideale man voor PSV, al kan zijn vraagrpijs door de miljoenentransfer van Depay flink stijgen. De bonus van Berghuis is, dat hij ook op de positie van Georginio Wijnaldum kan spelen. Mino Raiola, zaakwaarnemer van de AZ'er, sprak al met PSV over Berghuis. Verder worden ook Ola John van Benfica en Sam Larsson van sc Heerenveen genoemd. Beide heren zijn volgens het dagblad echter onbetaalbaar. John moet een miljoenenbedrag met dubbele cijfers opleveren, Larsson is pas net naar Heerenveen verhuisd en heeft nog een doorlopend contract voor drie seizoenen.