Zes miljoen later: Niet alleen Ajax, maar alle topclubs hebben zitten slapen
"Hij durfde het wel aan"

Zes miljoen later: "Niet alleen Ajax, maar alle topclubs hebben zitten slapen"

07-05-2015 07:19
10

Topclubs in Nederland hebben zitten slapen, meent Jeffrey van As, voormalig technisch directeur van NAC Breda. Hij verkocht Nemanja Gudelj in 2013 aan AZ, maar had graag zaken gedaan met topclubs.

"Niet alleen Ajax, maar alle topclubs hebben destijds zitten slapen", is de harde conclusie van Van As in De Telegraaf. Uiteindelijk kwam AZ over de brug - en liet NAC een doorverkooppercentage van tien procent met een maximum van vier ton opnemen in de overeenkomst. "Earnest Stewart kende hem van NAC en durfde het wel aan om hem te halen."

Wedden

Meer odds

Ajax kondigde woensdag de transfer van Gudelj en diens broertje Dragi (Jong NAC) aan. Vader Nebojsa, voorheen oefenmeester bij NAC, volgt in hun kielzog en gaat scoutingsopdrachten uitvoeren voor Ajax. "De familie is heel hecht. Dragi was bij NAC op een zijspoor geraakt en Nebojsa was zoekende. Het is tekenend voor Nemanja dat hij goed voor ze zorgt", vindt Van As.

Over de oudste telg, Nemanja, is Van As zeer te spreken: "Met zijn fysieke kracht en mentaliteit kan hij echt iets toevoegen aan Ajax. Het enige lastige is dat rechtshalf zijn beste positie is en Davy Klaassen daar normaal gesproken ook staat. Daar zal Ajax een oplossing voor moeten vinden." Naast Ajax had ook Schalke 04, evenals PSV, interesse in Gudelj.