Frustraties bij verhuurde Ajacied: Bij Ajax kom ik waarschijnlijk in het tweede
"Een verhuur is wat mij betreft prima"

Frustraties bij verhuurde Ajacied: "Bij Ajax kom ik waarschijnlijk in het tweede"

09-05-2015 10:33
4

Bij Ajax kon hij vooralsnog geen potten breken, maar ook bij sc Heerenveen wist Lerin Duarte - mede vanwege een blessure - nog niet te overtuigen. De aanvallende middenvelder werd in de winterstop verhuurd aan de Friezen en raakte al snel na zijn komst geblesseerd. Heerenveen licht de koopoptie in het huurcontract van Duarte niet.

De reden achter dat besluit? Heerenveen vindt dat Duarte een te beperkte inbreng heeft gehad, zo stelt technisch manager Hans Vonk tegenover Leeuwarder Courant. "Heel frustrerend", vertelt Duarte in hetzelfde dagblad. "Ik moet wedstrijden spelen, ritme krijgen. Daarom ben ik naar Heerenveen gekomen. Door blessures kwam hier echter niet veel van terecht. De club nu nog overtuigen gaat een lastig verhaal worden."

Het is daarom goed mogelijk dat Duarte volgend seizoen bij Ajax speelt. "Misschien moet ik terug naar Ajax, misschien word ik wel opnieuw verhuurd. Bij Ajax kom ik waarschijnlijk in het tweede te spelen. Een verhuur is wat mij betreft prima. Ik moet weer helemaal fit worden en een heel seizoen wedstrijden spelen. Ik wil de draad oppakken", aldus de gefrustreerde Duarte.