Ajax krijgt de wind van voren: Het zijn allemaal lafaards. Van der Sar, Overmars
"Ze weten dat ze fout zitten dus ontlopen ze hem"

Ajax krijgt de wind van voren: "Het zijn allemaal lafaards. Van der Sar, Overmars"

12-05-2015 09:51
16

Ajax hoopte een naheffing van de Belastingdienst, van 1,2 miljoen euro, te kunnen verhalen op oud-speler Shota Arveladze. Maar dat feestje gaat niet door. De voormalig zaakwaarnemer van Arveladze heeft geen goed woord over voor de handelwijze van Ajax en maakt de club met de grond gelijk.

Aanvankelijk ontstond er onduidelijkheid over de vergoeding die Ajax uitkeerde aan Dinamo Tbiisi, de club waarvan Arveladze werd overgenomen. De Belastingdienst oordeelde dat dit betalingen (nettoloon) aan de speler zelf waren. "Als Ajax denkt dat het om brutoloon ging, dan zijn zij verplicht om de Belastingdienst te betalen. De werkgever is dan verantwoordelijk", zegt Rob Cohen, de belangenbehartiger, tegenover NOS. "We hebben lang gevochten, maar eindelijk gewonnen. Er heerst een feeststemming bij de familie Arveladze thuis."

Cohen gaat vervolgens flink los. "Ajax moet nu eens goed in de spiegel gaan kijken. Ze hebben twaalf miljoen voor Shota gekregen toen hij naar Rangers ging. Dit verdient hij niet. Het zijn allemaal lafaards. Van der Sar, Overmars, de oude en de nieuwe directie. Shota doet wel eens mee met Lucky Ajax maar krijgt dan een slap handje of men loopt dan met een grote boog om hem heen. Ze weten dat ze fout zitten dus ontlopen ze hem, alles om maar niet het gesprek met hem aan te gaan over deze zaak."