Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij FC Groningen

Transfervrij: deze spelers zijn komende zomer op te pikken bij FC Groningen

15-05-2015 12:45

Het einde van het seizoen nadert en alle clubs in de Eredivisie hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die na dit seizoen transfervrij zijn. Deze keer alle FC Groningen-spelers die uit hun contract lopen.

Nick van der Velden
Er is nog geen duidelijkheid over de toekomst van Nick van der Velden. De aanvallende middenvelder, die dit seizoen 23 competitiewedstrijden speelde, krijgt in elk geval geen contractverlenging.

 

Hilal Ben Moussa
Ben Moussa, die op zoek mag naar een nieuwe werkgever, kent een ongelukkige periode bij Groningen. De middenvelder is herstellende van een zware knieblessure (kruisbandoperatie) en speelde dit seizoen geen een wedstrijd voor de noorderlingen.

Arjen Hagenauw
Hagenauw is de derde speler die de afgelopen transferperiode werd gehuurd door Emmen en die bij Groningen eventueel aan de slag kan bij de beloften (rechts op de foto).

William Troost-Ekong
De 21-jarige Troost-Ekong hoeft aan het einde van het seizoen niet terug te keren in Groningen. De jonge verdediger had een contract voor twee seizoenen, met als optie nog eens twee extra jaren bij Groningen. De club gaat die optie niet lichten. De afgelopen twee jaar speelde Troost-Ekong op huurbasis voor FC Dordrecht.

Paco van Moorsel
Middenvelder Van Moorsel krijgt geen contractverlenging. Van Moorsel speelde het afgelopen jaar op huurbasis voor NEC, nadat hij het seizoen daarvoor was verhuurd aan SC Cambuur. In totaal speelde Van Moorsel, die drie jaar onder contract stond bij Groningen, tien wedstrijden voor de club uit het hoge noorden.

Jong FC Groningen

Hristijan Denkovski
Denkovski werd aan het begin van het seizoen door Groningen overgenomen van het Sloveense NK Triglav. Denkovski mocht zich bewijzen bij de beloften, waarvoor hij veertien wedstrijden in actie kwam en vier keer scoorde. Het is niet bekend of het contract van de middenvelder wordt verlengd. 

Burak Saban
Saban is een van de jeugdspelers die mag vertrekken bij Groningen. Saban, die elf keer bij de wedstrijdselectie van de hoofdmacht zat, speelde acht wedstrijden voor de beloften. In deze acht wedstrijden scoorde Saban niet (rechts op de foto). 

Ron Janzen
Janzen werd dit seizoen verhuurd aan SC Cambuur om ervaring op te doen. De 21-jarige verdediger overtuigde echter niet in zijn periode in Friesland en mag op zoek naar een nieuwe club. Janzen speelde sinds 2005 bij de noorderlingen, maar maakte nooit zijn debuut.

Benieuwd naar andere transfervrije spelers? Bekijk hieronder welke spelers bij welke clubs mogen vertrekken:

PSV
Ajax
Feyenoord
AZ
Vitesse
PEC Zwolle
SC Heerenveen