Commentaar niet mals na aanblijven van Rutten: 'Weer stort een elftal ineen'
'Zou getuigen van een zwalkend technisch beleid'

Commentaar niet mals na aanblijven van Rutten: 'Weer stort een elftal ineen'

13-05-2015 00:22
4

Fred Rutten mag aanblijven als trainer van Feyenoord. Zowel het Algemeen Dagblad als Voetbal International meldden dat dinsdagavond. De oefenmeester heeft een 'crisis overleefd' en zal het seizoen afmaken in Rotterdam-Zuid, ondanks de wanvertoning tegen Vitesse (1-4 nederlaag).

Het Algemeen Dagblad stelt dat Feyenoord weinig keus heeft, omdat Rutten ook mocht blijven zitten toen hij bekendmaakte dat hij na dit seizoen vertrekt. De krant stelt dat een ontslag van Rutten 'zou getuigen van een zwalkend, niet uit te leggen technisch beleid'. En mede daardoor is deze keuze dan ook gemaakt. 

Daarnaast zou een dergelijk ontslag weleens tot een groot probleem kunnen leiden. Feyenoord speelt mogelijk nog play-offs om Europees voetbal, als het de derde plek aanstaande zondag niet weet veilig te stellen tegen PEC Zwolle. In dat geval moest de nieuwe trainer Giovanni van Bronckhorst de kar zien te trekken, met mogelijk gezichtsverlies tot gevolg als ook de play-offs niet worden gewonnen.

Het AD is in ieder geval niet mals in het commentaar: 'Wéér stort een elftal van Rutten daarmee ineen aan het eind van het seizoen, zoals hem al zo vaak gebeurde in zijn carrière.'