'Ajax plaatst gefrustreerde en dure huurling direct op transferlijst'
Transfer in zomer lonkt

'Ajax plaatst gefrustreerde en dure huurling direct op transferlijst'

13-05-2015 07:12
7

Lerin Duarte hoeft niet meer te hopen op een doorbraak bij Ajax. De aan sc Heerenveen verhuurde middenvelder heeft van zijn werkgever te horen gekregen dat er in Amsterdam geen plek meer voor hem is.

Omdat Heerenveen de optie tot koop niet licht, keert Duarte komende zomer terug naar Ajax. Op het overvolle middenveld is echter geen plek voor de 24-jarige Rotterdammer, die daarom op zoek zal moeten naar een nieuwe club.

Duarte mag in de zomer nog wel aansluiten bij Jong Ajax, maar de club hoopt hem voor die tijd eigenlijk al te hebben verkocht. Dat meldt De Telegraaf woensdag. Een langer verblijf in Nederland lijkt geen optie: vanwege zijn salaris en de transfersom die Ajax verlangt, lijkt hij alleen betaalbaar voor buitenlandse clubs.

Duarte kwam in de zomer van 2013 voor 2,5 miljoen euro over van Heracles Almelo. In Amsterdam speelde hij achttien wedstrijden, bij Heerenveen kwam hij sinds de winterstop tot zeven optredens. Duarte kon mede door blessures niet imponeren en sprak afgelopen weekend nog zijn frustraties uit.