FC Utrecht maakt terugkeer clubicoon officieel: 'Hier zijn we erg blij mee'
Domstedelingen waren al enige tijd in gesprek

FC Utrecht maakt terugkeer clubicoon officieel: 'Hier zijn we erg blij mee'

13-05-2015 11:06

Het is officieel: Jean-Paul de Jong keert als trainer terug bij de club waar hij zo lang als speler actief was. De Jong wordt met ingang van volgend seizoen assistent van hoofdtrainer Erik ten Hag.

Dat bevestigt FC Utrecht woensdag via de officiële kanalen. De Jong speelde liefst 370 wedstrijden voor de Domstedelingen en tekent voor vier jaar. De oefenmeester was de laatste twee seizoenen actief bij FC Eindhoven, waarmee hij nog in de race is voor promotie naar de Eredivisie. Dinsdag werd hij nog uitgeroepen tot beste trainer van de Jupiler League.

"Het voelt goed om na een succesvolle periode van twee jaar, waarin ik mij heb ontwikkeld in Eindhoven, terug te keren bij FC Utrecht", vertelt De Jong op de clubsite. "Ik kijk er naar uit om te gaan werken aan de verdere ontwikkeling van de club en om te presteren met FC Utrecht. Met elkaar succesvol zijn, is wat mij betreft het doel."

"We zijn erg blij met de terugkeer van Jean-Paul de Jong bij FC Utrecht", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik. "Jean-Paul is iemand die de cultuur van FC Utrecht kent en de taal van de club spreekt. Na zijn spelersloopbaan heeft hij als jeugdtrainer goed werk verricht bij FC Utrecht en eenmaal op eigen benen, bij FC Eindhoven, presteerde hij ook uitstekend."