In het kort: Roma legt middenvelder permanent vast, Besiktas haakt af

In het kort: Roma legt middenvelder permanent vast, Besiktas haakt af

14-05-2015 22:10

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Roma strikt Paredes
AS Roma heeft zich definitief verzekerd van de diensten van Leandro Paredes. De middenvelder was sinds afgelopen zomer al op huurbasis actief in de Italiaanse hoofdstad. De Romeinen zijn echter zo tevreden over Paredes dat ze de speler voor 4,5 miljoen euro overnemen van Boca Juniors.

Besiktas kan titel vergeten
De Turkse voetbalclub Besiktas heeft in de strijd om de landstitel voor de tweede keer op rij punten laten liggen. De club uit Istanbul speelde gelijk in de uitwedstrijd tegen Akhisar Belediyespor (1-1) en blijft op de derde plaats staan. De achterstand op koploper Galatasaray is door het gelijkspel opgelopen tot vier punten. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen. Besiktas kwam op achterstand door een goal van Mehmet Akyüz. De Senegalees Demba Ba trok de stand na rust gelijk.

Fikse boete voor club van Vlaar en Bacuna
De euforie bij de fans van Aston Villa na het bereiken van de halve finales van de FA Cup is de club duur komen te staan. Villa versloeg op 7 maart op eigen veld West Bromwich Albion met 2-0, waarna het veld volstroomde met enthousiaste supporters. De Engelse voetbalbond FA was daar niet van gediend en gaf Villa donderdag een boete van 200.000 pond (ruim 277.000 euro).

Villa won ook de halve finale. De ploeg van Ron Vlaar en Leandro Bacuna versloeg op 19 april Liverpool met 2-1. Dat duel werd eveneens op Villa Park afgewerkt, maar de fans bleven toen rustig zitten na afloop. De finale van het belangrijkste Engelse bekertoernooi is op 30 mei tegen Arsenal.

Schalke-fans weigeren Huntelaar en co toe te zingen
Klaas-Jan Huntelaar moet zaterdag niet vreemd opkijken als hij scoort voor Schalke en er niet wordt gejuicht. De fans van de club uit Gelsenkirchen hebben besloten de eerste helft van het duel met SC Paderborn niets van zich te laten horen. De aanhang wil daarmee protesteren tegen de slechte resultaten van Schalke in de afgelopen weken.Trainer Roberto di Matteo heeft zijn spelers voorbereid op de stilte van komende zaterdag. "Onze fans hebben het recht om dat te doen'', liet hij weten. Met een goed resultaat moet Schalke de harten van de supporters heroveren, vindt de Italiaan. "Dat kunnen we op het veld veranderen."

Teamgenoot Kuyt slaags met Besiktas-aanhangers
Emre Belözoglu, de aanvoerder van het Turkse Fenerbahçe, is op een ferry aangevallen door aanhangers van rivaal Besiktas. Orhan Ak, die bij Basaksehirspor speelt, trok een wapen om zodoende Emre te beschermen. Dat meldt het Turkse nieuwsagentschap DHA.

Het incident begon verbaal, nadat de Besiktas-fans hem op de ferry in een auto zagen zitten. Maar plots sloeg de vlam in de pan. De teamgenoot van Dirk Kuyt stapte uit zijn auto en ging de confrontatie aan. Uiteindelijk moesten beveiligers eraan te pas komen om de boel te sussen. Beide partijen, zowel Emre als de Besiktas-aanhangers, hebben al aangegeven juridische stappen te ondernemen.