De Boer wil selectiespelers niet naar EK laten gaan en haalt er twee A-talenten bij
Het EK onder-19 vindt plaats van 6 tot en met 19 juli

De Boer wil selectiespelers niet naar EK laten gaan en haalt er twee A-talenten bij

15-05-2015 16:34
7

Ajax begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen met Riechedly Bazoer en Jairo Riedewald. Beide spelers worden door trainer Frank de Boer niet vrijgegeven voor het EK onder-19. Hij wil met een grote groep voorbereiden op de Champions League-voorronde.

"Dat is in goed overleg met de KNVB gebeurd", vertelt trainer Frank de Boer vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie. Het EK onder-19 wordt van 6 tot en met 19 juli gespeeld in Griekenland. Ajax bereidt zich op dat moment voor op de derde voorronde van de Champions League, waarvoor de Amsterdamse club op 27 of 28 juli voor het eerst in actie komt.

Wedden

Meer odds

Naast Bazoer en Riedewald houdt Ajax middenvelder Donny van de Beek en verdediger Mauro Savastano in Amsterdam. Zij sluiten bij de start van de voorbereiding aan bij de A-selectie. Een aantal internationals is dan nog op vakantie. "De twaalf geselecteerden wisten wel dat ze niet allemaal mee zouden gaan", verklaart De Boer. "We hebben een groep van twintig spelers nodig om meteen vanaf het begin goed te kunnen trainen. En daarbij hebben we voor Savastano en Van de Beek gekozen."