'Heerenveen blijft doorgaan: ook captain van rivaal wordt gepolst voor overgang'
Ook Bijker wordt in verband gebracht met een transfer naar Heerenveen

'Heerenveen blijft doorgaan: ook captain van rivaal wordt gepolst voor overgang'

15-05-2015 16:53
8

SC Heerenveen en SC Cambuur zijn water en vuur, maar eerstgenoemde club hoopt maar al te graag te shoppen bij de grote rivaal. Na Lucas Bijker staat nu ook middenvelder Mohamed El Makrini mogelijk op het verlanglijstje van trainer Dwight Lodeweges.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Volgens dit medium is de kans aannemelijk dat de middenvelder en tevens aanvoerder van Cambuur, die eerder bij FC Den Bosch speelde, volgend seizoen zijn kunsten vertoont in het Abe Lenstra Stadion. Die geluiden zouden de afgelopen tijd zijn opgedoken. El Makrini staat al sinds 2011 onder contract bij de Leeuwarders. Of de club uit Leeuwarden dezelfde maatregelen neemt als bij Bijker, een jongen van de club, is nog niet duidelijk.

Wedden

Meer odds

De verdediger kreeg namelijk een spreekverbod. Daarnaast stonden er vrijdag bewakers op het trainingsveld voorafgaand aan het duel met Willem II. Maar Bijker, die bij de aartsrivaal een tweejarig contract kan ondertekenen, werd met rust gelaten. Dat gold vorig seizoen niet voor trainer Lodeweges. Die werd, nadat bekend werd dat hij naar Heerenveen vertrok, lastig gevallen door ruim honderd fans. Naar aanleiding van alle commotie werd toen besloten om met directe ingang te stoppen als trainer van Cambuur.