Blunder in nacompetitie: 'Diep triest dat wij als arbitrage geen goal geven'
FC Oss bestolen in Venlo

Blunder in nacompetitie: 'Diep triest dat wij als arbitrage geen goal geven'

15-05-2015 21:25
16

In de nacompetitiewedstrijd tussen VVV-Venlo en FC Oss werd vrijdag een geldig doelpunt van Oss niet toegekend. Volgens de arbitrage passeerde de bal de doellijn niet in zijn geheel.

Op tv-beelden was echter te zien dat dat wél het geval was. Scheidsrechter Richard Liesveld baalde na afloop als een stekker. "Ik kan het niet met honderd procent zekerheid zeggen, maar het heeft er alle schijn van dat die bal gewoon gezeten heeft", reageerde hij in gesprek met FOX Sports. "Mijn eerste gedachte? Die gingen op dat moment naar de assistent. Hij staat op de achterlijn en is de enige die mij input kan geven: wel of geen goal."

"Ik kan op zo'n moment zelf wel een mening vormen, maar vanaf zestien meter kan ik het niet met honderd procent zekerheid zeggen. Mijn assistent heeft de bal niet honderd procent over de doellijn zien gaan", aldus Liesveld, die enorm baalt. "Het is diep triest dat wij als arbitrage geen goal geven, want dan krijg je een andere wedstrijd. Daarin ben je als leiding bepalend. Dat wil je niet zijn, zeker niet in negatieve zin."

Liesveld stond met een gezicht als een oorwurm FOX te woord. "Natuurlijk heb ik een rotgevoel. Ik wil niet bepalend zijn. Ik heb het liefst dat niemand over de arbitrage spreekt. Nu spreekt iedereen erover." FC Oss, dat dus bestolen werd, haalde het door de 0-0 remise niet. Afgelopen maandag verloor de ploeg al met 1-2 in eigen huis.