'Mislukte Twente-verdediger kan zich opmaken voor avontuur bij Celtic'
"We zien wel of we er uit komen"

'Mislukte Twente-verdediger kan zich opmaken voor avontuur bij Celtic'

16-05-2015 17:37

Dedryck Boyata kan deze zomer de overstap maken naar Celtic. De 24-jarige Belg, die onder contract staat bij Manchester City en in het seizoen 2012/2013 uitgeleend werd aan FC Twente, heeft inmiddels een gesprek achter de rug met de landskampioen van Schotland.

Boyata debuteerde in 2010 voor City maar groeide sindsdien niet uit tot een vaste waarde bij The Citizens. De verdediger werd uitgeleend aan Bolton Wanderers en speelde in 2012 een halfjaar voor Twente, met weinig succes. De Tukkers waren niet onder de indruk van de rechtspoot. In januari 2013 keerde hij terug naar de Premier League. Nu is een tijdelijke overstap naar Celtic aan de orde. "We zijn geïnteresseerd in diverse spelers van City en hij is er inderdaad één van", bevestigde Celtic-manager Ronny Deila. "We zullen zien of we er uit komen."

Bij Celtic zou Boyata, éénmalig international, in de voetsporen kunnen treden van Virgil van Dijk. De Nederlandse verdediger staat in de belangstelling van diverse clubs uit Engeland. Jason Deyaner, ook een Belg, wordt dit seizoen al door City uitgeleend aan de Schotse topclub. Deyaner (19) maakte veel indruk en hoopt komend seizoen een serieuze kans te krijgen bij City.