Van der Vaart krijgt snoeiharde kritiek: 'Dit is een vertrek zonder fatsoen'
Nederlander niet gespaard na beschamende nederlaag

Van der Vaart krijgt snoeiharde kritiek: 'Dit is een vertrek zonder fatsoen'

18-05-2015 09:22
14

Rafael van der Vaart pakte zaterdag in de blessuretijd tegen VfB Stuttgart een gele kaart en is daardoor tijdens de allesbeslissende laatste speelronde geschorst. De middenvelder krijgt daar spijkerharde kritiek voor.

De Hamburger Morgenpost laat in het commentaar van maandag weinig heel van de Nederlandse aanvoerder. HSV verloor zaterdag de cruciale wedstrijd tegen Stuttgart met 2-1 en staat daardoor met nog één speelronde te gaan op een degradatieplaats. 'Ook profs zijn geen machines die je zo kunt instellen dat ze zichzelf altijd in bedwang houden', schrijft de krant.

'Maar wat Rafael van der Vaart in Stuttgart deed, had niets met emotie van doen. Hij leek in de laatste minuut van de blessuretijd met opzet een gele kaart te pakken. Eerst een lompe overtreding, daarna woest reageren: hij liet de scheidsrechter geen andere keuze. Van der Vaart wist heel goed dat hij er daardoor tegen Schalke niet bij zou zijn. Dit was met de gedachte 'als HSV degradeert, ben ik er in ieder geval niet bij'', meent de krant.

'Hij heeft zijn verantwoordelijkheid niet gepakt en zijn collega's en de fans in de steek gelaten. Dit is een vertrek zonder fatsoen. Dit werpt een enorme schaduw over alles wat Van der Vaart in zes jaar heeft gedaan voor HSV', besluit de krant.