'Nieuwe Ibrahimovic' loopt rond bij PSV: Op een dag wil ik wel terug
"Ik wil afmaken waar ik aan ben begonnen"

'Nieuwe Ibrahimovic' loopt rond bij PSV: "Op een dag wil ik wel terug"

18-05-2015 17:43
3

PSV sloeg in de winterstop een geruchtmakende slag met Gianluca Scamacca. Het Italiaanse supertalent werd overgenomen van AS Roma.

PSV troefde een groot aantal Europese topclubs af voor de boomlange spits. Inmiddels speelt hij in Onder 17. "PSV is een club die zwaar in mij investeert en mij heeft overtuigd met feiten", vertelt Scamacca aan Vivo Azzurro.

"Het is een fascinerend project en ik heb er wat aan. Ik word tactisch en technisch beter. En ik heb het er goed naar mijn zin en ga 's avonds vaak wat doen met teamgenoten."

Dat hij zich thuis voelt in Eindhoven betekent niet dat PSV voor eeuwig op de spits kan rekenen. "De toekomst? Op een dag wil ik wel graag terug naar Roma. Ik wil afmaken waar ik aan ben begonnen."

Scamacca werd door PSV tot medio 2017 vastgelegd. Bij zijn oude club stond hij te boek als 'de nieuwe Ibrahimovic', vooral vanwege zijn fysiek. De spits meet op zestienjarige leeftijd al 1.95 meter en werd ook begeerd door Real Madrid en Arsenal, maar koos voor de opleiding van PSV.