Mooie transfer lonkt voor Eredivisie-uitblinker: 'Clubs uit Engeland en Spanje'
Contract loopt nog tot 2016

Mooie transfer lonkt voor Eredivisie-uitblinker: 'Clubs uit Engeland en Spanje'

18-05-2015 19:11
2

De kans is groot dat FC Groningen deze zomer Eric Botteghin verliest. De Braziliaanse verdediger erkent dat er diverse clubs uit grote competities naar zijn diensten hebben geïnformeerd.

"Het is nog niet concreet", citeert De Telegraaf de bekerwinnaar. "Maar er zijn clubs uit topcompetities als Duitsland, Engeland en Spanje. Als er geen club concreet wordt, ga ik met heel veel plezier met FC Groningen Europa in." Botteghin (27) won met FC Groningen onlangs de KNVB Beker, de eerste hoofdprijs in de clubhistorie, en eindigde zelf als derde in de Voetballer van het Jaar-verkiezing. Het lijkt voor de hand te liggen dat Groningen kiest voor een verkoop, aangezien het contract van de Zuid-Amerikaan in 2016 afloopt. 

Wedden

Meer odds

Groningen-trainer Erwin van de Looi erkende onlangs al dat het waarschijnlijk een drukke zomer wordt voor zijn club. Naast Botteghin staan ook andere sterkhouders in de belangstelling van binnen- en buitenlandse teams. "Dat ik Tjaronn Chery, Botteghin en Michael de Leeuw er graag bij wil houden, mag duidelijk zijn", zo verklaarde de coach.