Stuk Braziliaans beton in Groningen: Zij zien de bal echt als hun redding
Braziliaanse verdediger beleefde topseizoen

Stuk Braziliaans beton in Groningen: "Zij zien de bal echt als hun redding"

19-05-2015 10:34
2

Eric Botteghin beleefde een topseizoen met FC Groningen. De verdediger won met zijn ploeg de KNVB Beker en maakte ook persoonlijk stappen. De 27-jarige Braziliaan was de op twee na beste speler volgens De Telegraaf en won daarmee de Bronzen Schoen.

Door zijn goede spel van het afgelopen jaar heeft Botteghin de interesse gewekt van verschillende clubs uit de Europese topcompetities. Vooral zijn 1 meter 93 zijn imposant. Ook zijn mentaliteit spreekt topclubs aan. "Ik kom zelf uit een goede leefsituatie, maar ben opgegroeid met jongens die het veel minder hadden", verklaart hij in de krant. "Zij zien de bal echt als hun redding, waar ze letterlijk hun brood mee kunnen verdienen en doen alles om met voetbal te kunnen overleven. Dat is de mentaliteit waar ik van hou en die ik meeneem het veld op."

Zijn vrouw Melina betekent alles voor hem. De twee kennen elkaar al vanaf hun zesde en zij is voor hem naar Groningen verhuisd. "Zij is er altijd voor me en heeft alles in Brazilië verlaten om bij mij te zijn. Daarnaast heb ik sinds ik vorig seizoen bij Groningen kwam alle vertrouwen gekregen van mijn trainers en ploeggenoten, dan speel je lekker en goed. Dat, plus de ervaring die ik nu heb, heeft ervoor gezorgd dat ik zo’n constant en goed seizoen heb kunnen draaien."