Ajax-nieuweling laat Zivkovic beven: 'Dat hij siddert, is duidelijk'
'Daarin zal hij zich vaker koest moeten houden'

Ajax-nieuweling laat Zivkovic beven: 'Dat hij siddert, is duidelijk'

19-05-2015 20:22
1

Ajax stelde Orlando Trustfull maandag aan als nieuwe assistent van Frank de Boer. De terugkeer van Trustfull bij Ajax deed nogal wat stof opwaaien, zo ook bij Henk Spaan, journalist en columnist voor Het Parool. Tegelijkertijd denkt hij dat Richairo Zivkovic aan het beven is.

Spaan liet in zijn column in de krant zijn licht schijnen over Trustfull. 'Dat Ajax Trustfull opnieuw aantrekt, is niet meer en niet minder dan een middelvinger voor De Toekomst. Ronald de Boer, Trustfull en Michel Kreek klaagden twee jaar geleden over de in hun ogen tekortschietende jeugdopleiding', schrijft Spaan. Het drietal zou kritiek hebben gehad op het beleid op De Toekomst. Er zou te veel aandacht uitgaan naar het individu en te weinig naar het team. 

Spaan is nog niet uitgeraasd en vervolgt over Johan Cruijff. 'Wat de rol van Cruijff bij Ajax nog is, wordt steeds onduidelijker. Hij komt 22 mei naar Amsterdam, de dag waarop Frank de Boer met vakantie gaat. Daar is die middelvinger weer', oordeelt de journalist. Met een beetje cynisme: 'Trustfull is een aanwinst voor het eerste, ondanks uitgesproken anti- en sympathieën voor bepaalde spelers. Daarin zal hij zich vaker koest moeten houden. Dat Zivkovic siddert, is duidelijk.'