'Ajax moet vrezen: Van Gaal en United werken aan bod van 35 miljoen euro'
Hoek komt met suggestie op de proppen

'Ajax moet vrezen: Van Gaal en United werken aan bod van 35 miljoen euro'

20-05-2015 00:16
58

Jasper Cillessen staat voor een schitterende zomertransfer, meldt The Mirror. Manchester United is naar verluidt van plan een serieus bod neer te leggen bij Ajax.

De Britse boulevardkrant opent woensdagavond met het nieuws dat Manchester United grote plannen heeft met Cillessen. De Ajax-doelman wordt gezien als de ideale opvolger van David De Gea, die op het punt staat naar Real Madrid te verkassen.

Louis van Gaal is een groot voorstander van de komst van Cillessen, met wie de United-manager samenwerkte bij het Nederlands elftal. Op het WK in Brazilië was de 26-jarige Groesbeker de eerste keus, maar werd hij kort voor de penaltyserie tegen Costa Rica pijnlijk gewisseld voor Tim Krul.

Dat lijkt inmiddels allemaal vergeten en vergeven. Van Gaal heeft Frans Hoek gevraagd naar zijn voorkeuren en de keeperstrainer en vertrouweling van de ex-bondscoach kwam met de naam van Cillessen op de proppen. Ook Hugo Lloris (Tottenham Hotspur) en Asmir Begovic (Stoke City) staan op het lijstje.

Ajax kan naar verluidt een bod van 35 miljoen euro verwachten uit Manchester, in het geval De Gea daadwerkelijk vertrekt naar Real Madrid. Het zou de tweede keer in korte tijd zijn dat Van Gaal boodschappen doet in de Eredivisie. Memphis Depay werd voor ongeveer 32 miljoen overgenomen van PSV.