De Tien: mooiste shirts van volgend seizoen

De Tien: mooiste shirts van volgend seizoen

21-05-2015 10:10
11

Het seizoen is bijna ten einde en dat betekent dat het vizier al een klein beetje naar volgend seizoen kan worden gericht. Verschillende clubs hebben hun shirt voor komend seizoen gepresenteerd. Een stijlvol shirt is belangrijk, wat is volgens jou het mooiste tenue?

10. Schalke 04
Het antraciet op dit derde tenue van Schalke is een eerbetoon aan het rijke verleden van de mijnen in het Ruhrgebied. De groene strepen staan voor de vlag van Gelsenkirchen. Het terugkomende kenmerk van Adidas-shirts dit seizoen zijn de polkadotten op de mouwen.

9. Feyenoord
Jan Boskamp zou woedend worden als dit veelbesproken uitshirt van Feyenoord zou ontbreken op deze lijst. Het shirt combineert schreeuwend oranje met een blauwe basis, 'geïnspireerd door de stoeltjes in De Kuip'.

8. Liverpool
Liverpool lijkt op de foto af te gaan chagrijnig te worden van de shirtpresentatie, de eerste van de nieuwe leverancier New Balance, dat Warrior vervangt. Vooral Raheem Sterling lijkt er niet echt blij mee. 

7. RSC Anderlecht
Anderlecht is traditioneel in het paars-wit gekleed. Zoals met meerdere Adidas-shirts, zien we ook hier de polkadotten. Het Duitse sportmerk sponsort de Brusselaars al sinds 1975, waarmee het samenwerkingsverband nu het vijfde decennium ingaat.

6. Celtic
Bij Celtic zal je niet snel verrast worden, daar kan je altijd rekenen op een shirt met groen en witte strepen. Om toch met iets unieks te komen, hebben The Hoops een opvallende witte v-kraag ontworpen.

5. Valencia
Vorig jaar switchte Valencia van Joma naar Adidas. Voorlopig heeft het shirt geen sponsor, wat bonuspunten oplevert bij de puristen. Het tenue wordt gebracht met de slogan 'Sí a mis colores. Sí a mi equipo. Sí a mis sueños.' (Ja aan mijn kleuren. Ja aan mijn team. Ja aan mijn dromen).

4. FC Bayern München 
De Duitse recordkampioen gaat volgend seizoen voor volledig rood. Ook de bekende Adidas-strepen zijn daar geen uitzondering op. Onderin het shirt zie je een ruitenpatroontje, wat verwijst naar het clublogo en de vlag van Beieren.

3. Tottenham Hotspur
Harry Kane heeft iets om over te juichen. Under Armour heeft een gedurfd grote gordel geplaatst, onderbroken door de sponsor, wat het shirt in tweeën verdeelt.

2. Olympique Lyon 
Het nieuwe shirt van Olympique Lyon doet qua vormgeving denken aan het tenue waarin Frankrijk in 1998 de wereldtitel won. Toch straalt het moderniteit en elegantie uit.

1. AC Milan
Milan keert met dit shirt terug naar de traditionele strepen, vijf zwart en vier rood. In plaats van het iconische logo, gebruikt de club nu het kruis van Sint-Joris als eerbetoon aan de Engelse oprichters. Een fraai shirt dat klasse uitstraalt, nu de resultaten van vroeger nog.