In het kort: nieuwe doelman Van Gaal, Zivkovic stuurt bekerwinnaar naar amateurs

In het kort: nieuwe doelman Van Gaal, Zivkovic stuurt bekerwinnaar naar amateurs

20-05-2015 17:17

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Zivkovic gul naar oude werkgever
FC Groningen speelt zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen. De bekerwinnaar sluit af tegen vijfdeklasser F.V.V.. Dat is de club waar Richairo Zivkovic zijn eerste wedstrijden speelde. De speler van Ajax heeft de oefenwedstrijd aangeboden. F.V.V. vierde onlangs het 85-jarig jubileum en is verheugd dat Groningen een bezoek brengt. "Het is natuurlijk fantastisch dat de club direct na de reguliere competitie met deze prachtige prijs een bezoek brengt aan F.V.V.", zegt voorzitter Berend Veen in een speciaal door FC Groningen gerealiseerd programmaboekje.

Zestienjarige doelman voor United
Louis van Gaal kan binnenkort een nieuw gezicht verwachten op het trainingscomplex van Manchester United. De Engelse club heeft met Standard Luik overeenstemming bereikt over de transfer van de zestienjarige doelman Ilias Moutha-Sebtaoui. Hij stond volgens Het Laatste Nieuws ook in de belangstelling van Chelsea en Newcastle United. De doelman tekent in Manchester een contract voor drie jaar.

Uth voetbalt met pijnstillers
De play-offs zijn voor Mark Uth van sc Heerenveen de laatste kans om zich te laten zien in Nederland. De 23-jarige spits staat in de nadrukkelijke belangstelling van clubs uit zijn vaderland Duitsland, met TSG 1899 Hoffenheim als de meest concrete geïnteresseerde. Hij wil donderdag tegen Feyenoord hoe dan ook spelen. "Ik speel, desnoods met pijnstillers", geeft hij aan tegen de Leeuwarder Courant. De verwachting is dat Uth op tijd is hersteld en in de basis kan beginnen.

Heerenveen waarschuwt Feyenoord-fans
Supporters die voor Feyenoord zijn en naar Heerenveen afreizen om hun club te steunen, kunnen beter niet in al te opvallende kleding komen. De Friese club zegt in een statement op de website dat 'bezoekers die zichtbaar als Feyenoord supporter zijn gekleed of zich als zodanig voordoen, worden geacht plaats te nemen in een daartoe aangewezen gedeelte van vak 23. Bezoekers die in het bezit zijn van een toegangskaart die niet conform de verkoopvoorwaarden is verkregen, bijvoorbeeld via doorverkoop op Marktplaats, krijgen geen toegang tot het stadion'.

Selectie Heracles krimpt flink
Zes spelers van Heracles hebben te horen gekregen dat de club niet verder met ze wil. Het gaat volgens TC/Tubantia om Bart Schenkeveld. Jeroen Veldmate, Daan Rienstra, Michael Brouwer, Mark Engberink en Travis Brent. Het zestal wordt in het kader van 'inkrimping van de selectie' uit Almelo weggestuurd. "Omdat de leeftijdsgrens in het tweede team is afgeschaft hebben we voor dat team minder spelers nodig", is de reactie van directeur Nico-Jan Hoogma.

Van Basten heeft nieuwe baan
Marco van Basten gaat zijn baan als assistent-trainer van AZ combineren met een functie bij Voetbal International, meldt het weekblad op Twitter. Om de twee weken zal San Marco in een column zijn mening ventileren over alle ontwikkelingen in en om het voetbal. Hij komt daarmee in een rijtje met oud-keeper Ronald Waterreus, Ronald de Boer en Pierre van Hooijdonk. AZ-trainer John van den Brom zal zijn assistent dus een paar keer maand achter de schrijftafel zien in plaats van op het veld.

Feyenoord zegt laat af
De supportersraad die vandaag gehouden zou worden, is door de club op het laatste moment afgezegd. Reden is dat Feyenoord geen reden ziet om aan te schuiven bij het overleg. De fansite FR12 gokt erop dat Feyenoord even niet zit te wachten op een aantal kritische vragen nu de club play-offs moet spelen en trainer Fred Rutten ontslagen is. De club heeft 2 juni nu als nieuwe datum voorgesteld, maar daar is nog geen definitieve reactie op gekomen.

Duitse traditie bij Twente ten einde
Duitse spelers hoeven in de toekomst niet meer te rekenen op interesse van FC Twente. De club besloot eerder al niet meer te scouten op talenten van onze oosterburen, maar zegt nu volgens TC/Tubantia ook vaarwel tegen de meeste Duitse spelers in de gelederen. FC Twente breekt daarmee met een oude traditie. Onder anderen Simon Cziommer, Thilo Leugers en Peter Niemeyer kwamen door de Duitse connectie aan speeltijd toe in Enschede.

Verhaegh dichtbij Europa
Nog één punt moet FC Augsburg halen en dan is de ploeg van aanvoerder Paul Verhaegh verzekerd van Europees voetbal. De club uit Beieren speelt pas vier jaar op het hoogste niveau. "Als we Europees voetbal halen, dan zou dat te gek zijn'', zei Verhaegh woensdag tegen persbureau ANP. "Vorig seizoen werden we achtste. Ik had nooit gedacht dat we dat nog konden overtreffen." FC Augsburg moet zaterdag naar Gladbach, dat al zeker is van plek drie, daardoor lijkt een punt haalbaar in de laatste speelronde.

Van der Heijden klaar voor PEC
Jan-Arie van der Heijden liep zondag met een pijnlijke rechterknie strompelend door de catacomben van de Gelredome, maar zijn voorgevoel bleek juist. De centrumverdediger (27) van Vitesse kan morgen spelen in de eerste play-offwedstrijd tegen PEC Zwolle. "We hebben een goede fysiotherapeut", knipoogde de voormalig Ajacied na het gelijkspel tegen FC Utrecht (3-3) tegen De Telegraaf. Hij maakte zich toen al weinig zorgen over het missen van de eerste wedstrijd in de play-offs voor Europees voetbal.

Burgemeester Enschede eist vergunning Twente
FC Twente moet vanaf komend seizoen voor elke wedstrijd een aparte vergunning aanvragen bij de gemeente Enschede. RTV Oost meldt dat het voorheen afdoende was om een duel gewoon te melden, maar dat de Enschedese club nu voor elk evenement een losse vergunning moet vragen. Zo kan de burgemeester per wedstrijd beter beslissen welke maatregelen er getroffen moeten worden. Enschede denkt met de vergunningsplicht beter te kunnen inspelen op actuele situaties. Volgens de gemeente zijn er veel gemeenten met een betaald voetbal vereniging die er al mee werken.