'Cillessen is ideaal, dan krijgt Manchester United een heel goede doelman'
"Een Nederlandse club zal in werkelijkheid niet snel 'nee' zeggen tegen zulke bedragen"

'Cillessen is ideaal, dan krijgt Manchester United een heel goede doelman'

20-05-2015 14:36
17

Louis van Gaal heeft zijn zinnen naar verluidt gezet op Jasper Cillessen (26). Raimond van der Gouw ziet een deal tussen Ajax en Manchester United helemaal zitten.

De Engelse grootmacht zou aan een bod van 35 miljoen euro werken. "Als de geruchten waar zijn en het nieuws blijkt te kloppen, dan krijgt Manchester United een hele goede doelman", vertelt Van der Gouw tegenover ELF Voetbal.

Ajax reageerde al op de geruchten. "Een Nederlandse club zal in werkelijkheid niet snel 'nee' zeggen tegen zulke bedragen. Maar dat hoort bij het spel. De geruchten gaan al langer. De komst van een Nederlandse doelman ligt voor de hand. De club heeft een bepaalde manier van spelen voor het oog."

"Van achteruit opbouwen, past in de visie van Van Gaal", vervolgt hij. "Zo heeft hij in ons land en ook in Spanje willen voetballen. Daarvoor is Cillessen een ideale keeper. Hij heeft vorig jaar een geweldig WK gekeept en een goed seizoen bij Ajax achter de rug. Bovendien heeft hij de ideale leeftijd nu."

"Hij kan nog jaren mee en Manchester United haalt een doelman voor de langere termijn. Met Edwin van der Sar trokken ze destijds voor het eerst een Nederlandse keeper aan en hij heeft het uitstekend gedaan. Daar hebben ze geen spijt van", besluit Van der Gouw, die zelf ook een aantal jaar onder contract stond op Old Trafford.