'Ik zette een Ajax-wedstrijd op. 'Wat is het tempo laag', zeiden mijn ploeggenoten'
"Ik ben nu eenmaal geen speler die in zijn eentje het verschil maakt"

'Ik zette een Ajax-wedstrijd op. 'Wat is het tempo laag', zeiden mijn ploeggenoten'

20-05-2015 16:57
8

Daley Blind stevent met Manchester United af op de vierde plaats en dus een ticket voor de voorronde van de Champions League. Het debuutseizoen van de Amsterdammer zit er bijna op.

En daarom is het tijd om de balans op te maken. "Ik heb goede wedstrijden gespeeld, ben amper door de ondergrens gezakt. Ik was dus, net als bij Ajax, stabiel. Ik ben nu eenmaal geen speler die in zijn eentje het verschil maakt. Dat weten ze in Engeland nu ook", zegt de 25-jarige Blind tegen Ajax Life.

Wedden

Meer odds

Het tempo in de Premier League is het grootste verschil, geeft hij toe. "Ik zette laatst een wedstrijd van Ajax op in de kleedkamer, tegen FC Utrecht volgens mij. Een paar teamgenoten keken met me mee en zeiden meteen: 'Wat is het tempo laag'. Dat klopt. Het spel in de Premier League gaat veel sneller."

Met Manchester United heeft Blind het Champions League-ticket bijna binnen. Ajax dwong dat al af met een tweede plek in de Eredivisie. De theoretische kans dat zijn oude en huidige club tegenover elkaar komen te staan in de voorrondes van de Champions League, wordt beantwoord met een grote glimlach: "Dat is dan zonde voor Ajax."