Als ik Kazim van twintig meter met een bidon wil raken, dan raak ik hem vol
"Daarmee gaf hij aan wat zijn zwakke punt is"

"Als ik Kazim van twintig meter met een bidon wil raken, dan raak ik hem vol"

20-05-2015 18:44
17

Jasper Cillessen heeft een rumoerig seizoen achter de rug. Na het succesvolle WK in Brazilië had hij opstartproblemen bij Ajax én kreeg hij veel kritiek op de opgefokte indruk die hij achterliet.

Dat kwam het meest aan de oppervlakte in de topper tegen Feyenoord. Cillessen legt uit waar dat vandaan kwam: "Het begon met een interview waarin Colin Kazim-Richards riep dat ik mijn mond tegen hem moest houden. Daarmee gaf hij aan wat zijn zwakke punt is. Dus daar ben ik op gaan inspelen", vertelt de Ajax-doelman aan Voetbal International.

"Ik bestudeer mijn tegenstanders en gooi alles in de strijd om tot winst te komen. Als ik Kazim uit balans kan krijgen door tegen hem aan te gaan praten, dan zal ik dat doen. Een tegenstander die geïrriteerd raakt, is vanaf dat moment minder scherp. Daar probeer ik voordeel uit te halen."

Cillessen stelt dat het vergeleken kan worden met een penaltyserie. "Keepers die bij een penalty de strafschopnemer uit zijn concentratie proberen te halen", zegt hij. "Het is provoceren met een bedoeling: het vergroten van de kans op een overwinning. Het kreeg allemaal een extra lading doordat het leek alsof ik na afloop een waterfles naar Kazim gooide."

"Geloof me, als ik iemand van twintig meter met een bidon wil raken, dan raak ik hem vol. Dat was mijn intentie helemaal niet. Maar zo werd het wél uitgelegd in de media. Vooral bij Studio Voetbal", zegt de 26-jarige Groesbeker, die aan Manchester United wordt gelinkt. "De NOS bleef beelden herhalen die vanuit een bepaalde hoek waren gefilmd, waardoor het leek alsof ik Kazim bewust wilde raken. Dat was niet fair. Daar hebben ze later excuses voor gemaakt. Maar het negatieve beeld was toen al neergezet."