'Guardiola doet belofte en stapt na deze zomer over naar Manchester City'
'Guardiola vertrekt deze zomer naar Manchester City'

'Guardiola doet belofte en stapt na deze zomer over naar Manchester City'

20-05-2015 20:02
3

Pep Guardiola gaat na deze zomer bij Manchester City aan de slag. De hoofdtrainer van Bayern München zou dat beloofd hebben aan het bestuur van de huidige nummer twee van de Premier League.

Guardiola wordt al langer in verband gebracht met de steenrijke Engelse club. Volgens Di Marzio gaat de overgang deze zomer werkelijkheid worden. Bij Manchester City zien ze Guardiola als de beste trainer op de Europese velden. In de afgelopen jaren heeft de formatie meerdere malen geprobeerd Guardiola naar Engeland te lokken. Hij gaf echter de voorkeur aan een dienstverband bij Bayern.

Het contract van Guardiola loopt deze zomer af en het is nog onduidelijk of hij gaat verlengen. De Spaanse oefenmeester slaagde er voor het tweede seizoen op rij niet in om Europees succes te boeken. Hij werd tweemaal kampioen in de Bundesliga en pakte één keer de Duitse beker. In de Champions League ging de Duitse formatie onderuit tegen Real Madrid en in de halve finale van de nationale beker moest het ditmaal haar meerdere erkennen in Borussia Dortmund.

Manuel Pellegrini zit op dit moment als eindverantwoordelijke op de bank bij Manchester City. Hij heeft niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. Het lukt hem met City niet om serieus tegenstand te bieden aan kampioen Chelsea. Bovendien wist het geen succes te boeken in de Champions League.