'Van Bronckhorst haalt bijna vergeten aanwinst van stal voor cruciale wedstrijd'
Verrassing in basis Feyenoord

'Van Bronckhorst haalt bijna vergeten aanwinst van stal voor cruciale wedstrijd'

21-05-2015 07:21
3

Giovanni van Bronckhorst drukt direct zijn stempel bij Feyenoord. De nieuwe hoofdtrainer van de club kiest tijdens zijn debuut zeer waarschijnlijk voor Bilal Basacikoglu als basisklant.

Dat verwacht het Algemeen Dagblad op basis van de trainingen van deze week. Van Bronckhorst kan sowieso niet beschikken over de geschorste Rick Karsdorp, die wordt vervangen door Luke Wilkshire. De verrassing zit hem in de oplossing voor het probleem dat Lex Immers en Elvis Manu niet okselfris zijn.

Gio wil Jens Toornstra aanvallend op het middenveld zien, waardoor er rechts voorin een plek vrijkomt voor Basacikoglu. De flankspeler werd afgelopen zomer voor 2,5 miljoen euro overgenomen van uitgerekend sc Heerenveen, dat donderdag de tegenstander is. De aankoop kan zo in het Abe Lenstra Stadion alsnog een deel van zijn transfersom terugbetalen.

Verder worden er nog niet al te veel wijzigingen in het elftal van Feyenoord verwacht. Colin Kazim-Richards is de spits en Jean-Paul Boëtius krijgt het vertrouwen als linksbuiten.