Nederlands succesverhaal denkt na over verlengen: Een geweldige club
"Ik kan daar nog niet op antwoorden"

Nederlands succesverhaal denkt na over verlengen: "Een geweldige club"

21-05-2015 08:10

Dick Advocaat heeft in Engeland iets geflikt wat maar weinig mensen voor mogelijk hadden gehouden. Eén wedstrijd voor het einde wist de manager zich met Sunderland te handhaven in de Premier League.

Advocaat was in tranen nadat tegen Arsenal het laatste punt werd gehaald dat nodig was. De hele club hoopt nu dat de trainer ook volgend seizoen voor de groep staat, maar de Nederlander komt daar pas volgende week op terug. "Dan laat ik weten wat ik ga doen. Sunderland is een geweldige club met een prachtig stadion en een geweldige spelersgroep. Dat ik langer blijf is inderdaad mogelijk, maar daarover kan ik volgende week pas meer vertellen. Ik kan daar nu nog niet op antwoorden", zegt hij tegen onder meer VI en De Telegraaf.

De manager wil zichzelf ook niet te veel op de borst kloppen. "Het belangrijkste was dat de spelers geloof zouden krijgen in eigen kunnen. Ik heb ze gezegd: jullie spelen hier niet omdat je een aardige jongen bent, maar omdat je een goede speler bent. Ik denk dat ik ze het vertrouwen heb gegeven dat ze door keihard werken ook tegen een beter team resultaat kunnen boeken. Dit is fantastisch voor de club, zeker als je ziet waar we vandaan zijn gekomen. De emoties na afloop waren enorm. Dit geeft een geweldig gevoel."