'Real is klaar met Italiaan en schakelt door naar oude bekende uit Spanje'
Real Madrid heeft nieuwe trainer op het oog

'Real is klaar met Italiaan en schakelt door naar oude bekende uit Spanje'

21-05-2015 09:25
2

Carlo Ancelotti hoopt dat hij ook volgend seizoen nog trainer is van Real Madrid, maar moet vrezen voor zijn baan in de Spaanse hoofdstad. Real is al weken bezig met volgend seizoen, nu de huidige jaargang op niets is uitgedraaid. Zowel het kampioenschap als de Champions League ging verloren.

De meest genoemde naam als vervanger van de Italiaanse oefenmeester, die vorig jaar nog wel de Champions League won met Real, is scheidend Borussia Dortmund-trainer Jurgen Klopp. Real kijkt echter ook verder, omdat de Duitser in een eerder stadium al liet weten dat hij graag in de Premier League trainer wordt.

De Spanjaarden zijn zodoende uitgekomen bij Rafael Benitez. De 55-jarige Spaanse oefenmeester, tussen 1986 en 1995 al werkzaam voor verschillende teams van Real, is nu nog trainer bij SSC Napoli in de Italiaanse Serie A. Hij werd in 2002 en 2004 landskampioen met Valencia in de Primera Division.

Benitez weet wat het is om de Champions League te winnen. In 2005 was hij met Liverpool in een zinderende finale na strafschoppen te sterk voor AC Milan. In de reguliere speeltijd maakten de Engelsen een 3-0 achterstand ongedaan en oud-Feyenoord doelman Jerzy Dudek pakte in de strafschoppenserie die volgde een penalty. Benitez kan mogelijk al snel een aanbieding vanuit Madrid verwachten, omdat volgens Sky Sports Ancelotti zondag na de laatste wedstrijd tegen Getafe al wordt ontslagen. Hij heeft nog een éénjarig contract.

Trainer Diego Simeone van stadgenoot Atlético Madrid reageerde woedend op de geruchten dat Real Ancelotti wil ontslaan. Hij vindt dat de trainer meer krediet verdient. "We zitten altijd in een lastige situatie, omdat we met veel druk te maken hebben", zei Simeone tegen El Confidential. "De situatie waarin hij verkeert maakt me boos en ik ben het niet eens zijn zaakwaarnemer!"