Update: Geruchten over opzienbarende transfer van Ajax-spits worden hardnekkiger
Terug naar vertrouwde omgeving

Update: Geruchten over opzienbarende transfer van Ajax-spits worden hardnekkiger

21-05-2015 10:10
27

Voor Richairo Zivkovic komt er voorlopig een einde aan zijn verblijf bij Ajax. De spits maakt een opvallende transfer: hij keert komende zomer op huurbasis terug naar FC Groningen. Dat meldt FCGOnline.

De fansite schrijft dat de opzienbarende deal voor een groot gedeelte al rond is. De geruchten daarover zouden in Groningen al enige tijd de ronde doen en nu blijkt dat die berichten niet ongegrond zijn.

Als ook de laatste plooien gladgestreken worden, speelt de achttienjarige aanvaller volgend seizoen opnieuw in de Euroborg. Daar kwam de voetballer uit Assen vorig seizoen al tot 11 goals in 33 wedstrijden. Daarmee verdiende de spits een transfer naar Ajax, waar hij echter nauwelijks een kans kreeg. 

Zivkovic kwam in Amsterdam vooral in het nieuws vanwege zijn gedrag. Zo pakte hij bij Jong Ajax een domme rode kaart en kwam hij regelmatig te laat voor trainingen en wedstrijden. Bij Jong Oranje werd hij bovendien discliplinair geschorst.

Mede daardoor zag Frank de Boer Zivkovic dit seizoen bijna helemaal over het hoofd. Het talent kwam ondanks zijn achttien doelpunten in de Jupiler League niet verder dan 113 minuten in de Eredivisie. "Op dit moment is Zivkovic er nog niet klaar voor", zei De Boer onlangs.

Update 10:10: Ook Voetbal International meldt nu dat een terugkeer van Zivkovic een optie is. FC Groningen is met Ajax in gesprek over een tijdelijke overgang van de jongeling. Bij zijn oude club kan hij volgend seizoen ervaring opdoen in de Europa League.