Wat ik heb meegemaakt als speler was de absolute top, dat is Feyenoord niet
Van Bronckhorst staat voor lastige klus

"Wat ik heb meegemaakt als speler was de absolute top, dat is Feyenoord niet"

21-05-2015 09:41

Giovanni van Bronckhorst werd in 2008 door Lionel Messi genoemd in zijn best denkbare elftal aller tijden. De nieuwe Feyenoord-trainer kreeg de complimenten van de Argentijn om zijn tactisch inzicht. Zijn ervaringen bij FC Barcelona wil 'Gio' meenemen naar zijn nieuwe functie.

Van Bronckhorst is dankbaar voor de carrière die hij achter de rug heeft. Hij genoot van het aanvallende voetbal met Messi en al die anderen bij Barcelona. "Ik heb in veel elftallen gespeeld waar vanuit een zelfde visie werd gewerkt en gespeeld", zegt hij tegen De Telegraaf. "Bij Arsenal, Barcelona en het Nederlands elftal beviel mij de stijl van het voetbal en de manier van trainen. Als je dan zolang in dat systeem speelt, raak je vertrouwd met de manier van trainen. Dat is me enorm gaan bevallen", vervolgt Van Bronckhorst, die dat graag meeneemt naar het trainingsveld van Varkenoord.

Wedden

Meer odds

Hij vult aan dat de spelers van Feyenoord niet kunnen worden vergeleken met die van Barcelona. "Toch is die visie en de manier van trainen zoals ik die jaren heb meegemaakt voor mij het uitgangspunt. Ja, wat ik heb meegemaakt als speler was de absolute top. Dat is Feyenoord niet, maar daar streven we wel naar. Ik vond die manier van trainen altijd heel fijn en zo zal ik hier ook trainen. Het maakte mij beter en daarom denk ik ook de spelers van Feyenoord verder te kunnen ontwikkelen."

Feyenoord gaat donderdagavond op bezoek bij sc Heerenveen. In Friesland strijdt Van Bronckhorst voor het eerst met de Rotterdammers. Hij moet proberen in anderhalve week Feyenoord naar Europees voetbal te leiden.