Filmpjes zetten spelers Heerenveen op scherp: Geen genade met Feyenoord
"Ze willen hier op een goede manier afsluiten"

Filmpjes zetten spelers Heerenveen op scherp: "Geen genade met Feyenoord"

21-05-2015 10:15

SC Heerenveen staat te popelen voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Na weken zonder spanning mag de ploeg van Dwight Lodeweges eindelijk weer om het 'echie' spelen. 

En de Friezen willen er alles aan doen om Feyenoord de volgende klap uit te delen. Er werd de afgelopen dagen zelfs een apart trainingskamp belegd. "Dat we hier de afgelopen dagen hebben gezeten is ook omdat we aan de groep willen laten zien dat we het heel belangrijk vinden, de play-offs", legt Lodeweges uit in het Algemeen Dagblad.

In het Gelderse Garderen werd ook gebruik gemaakt van video's met aan elkaar gemonteerde fragmenten van afgelopen seizoen. "Leuke filmpjes waren dat. Met veel doelpunten, maar ook met situaties waarin spelers over de bal heen maaien, op hun snufferd vallen of enorme kansen missen", aldus Lodeweges, die al lang rekening hield met het toetje. "Moe zijn we op dit moment niet. Ook al naderen we het einde van het seizoen. Omdat we al een tijd wisten dat we play-offs zouden gaan spelen, hebben we de omvang van de trainingen de laatste tijd aangepast."

De selectie wil er in elk geval alles aan doen om het seizoen schitterend af te sluiten. Zo kondigde Mark Uth al aan met pijnstillers te willen spelen. Voor hem en bijvoorbeeld Sam Larsson en Kristoffer Nordfeldt zijn de wedstrijden ook mooie gelegenheden om zich in de kijker te spelen. Bang voor de transferperikelen is Lodeweges niet. "Ik heb het idee dat voor dat soort spelers geldt dat ze hier op een goede manier willen afsluiten. In elk geval moeten we geen genade hebben."