De Tien: Eredivisie-talenten die volgend seizoen gaan doorbreken

De Tien: Eredivisie-talenten die volgend seizoen gaan doorbreken

26-05-2015 10:10
2

De Eredivisie was ook dit seizoen het podium voor jonge talenten. Naast bekenden als Anwar El Ghazi en Sven van Beek zijn er ook genoeg anderen die zich volgend seizoen nog meer in de kijker kunnen spelen. Vandaag tien talenten die zich in dit lijstje scharen. 

10. Joey Sleegers (Feyenoord)
Sleegers werd dit seizoen verhuurd aan FC Eindhoven, waar hij zich uitstekend heeft ontwikkeld. De twintigjarige middenvelder werd gekroond tot beste talent van de Jupiler League en hoopt volgend seizoen zijn kans te krijgen bij Feyenoord.

9. Donny van de Beek (Ajax)
Van de Beek zat dit seizoen al bij de wedstrijdselectie tegen ADO Den Haag. De jonge middenvelder geldt als een van de grootste talenten op De Toekomst en zal deel uitmaken van de A-selectie in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. 

8. Steven Bergwijn (PSV)
Bergwijn geldt al enkele jaren als een groot talent op de Herdgang. PSV is druk bezig om de aanvaller, die dit seizoen op zeventienjarige leeftijd mocht invallen tegen Heracles Almelo, langer aan zich te binden.

7. Kevin Diks (Vitesse)
De achttienjarige Diks mocht dit seizoen al 22 keer aantreden in de Eredivisie en heeft Chelsea-huurling Wallace uit de basis gespeeld. Bosz ziet in Diks 'een echte verdediger', die op termijn kan doorgroeien naar de top.

 

6. Kenny Tete (Ajax)
Tete kende dit seizoen een moeilijke beginperiode bij Ajax, maar begint zich steeds beter te ontwikkelen. Het lijkt aannemelijk dat hij vanaf volgend seizoen de concurrentiestrijd mag aangaan met Ricardo van Rhijn.  

5. Joachim Andersen (FC Twente)
Twente heeft met Andersen een vervanger in huis voor de vertrekkende Andreas Bjelland. De jonge Deen presteerde het dit seizoen, in zeven optredens, zelfs om uit te groeien tot een van de jongste doelpuntenmakers.

4. Bart Ramselaar (FC Utrecht)
Ramselaar speelde dit seizoen vijf wedstrijden voor Utrecht, waarin hij onder meer een cruciale rol speelde in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De beloftevolle middenvelder brengt veel creativiteit met zich mee en beschikt over een goede pass.

3. Gervane Kastaneer (ADO Den Haag)
Kastaneer sukkelde geruime tijd met blessures, maar beleeft dit seizoen zijn doorbraak in Den Haag. De jonge aanvaller, die de bevrijdende treffer scoorde tegen Utrecht (2-0) beschikt over een aflopend contract.

2. Jerry St. Juste (sc Heerenveen)
Tegen AZ maakte St. Juste dit seizoen officieel zijn debuut voor Heerenveen, waarna hij in totaal nog negen Eredivisie-wedstrijden speelde namens de Friezen. De vergelijking met Raphaël Varane wordt al gemaakt.

1. Juninho Bacuna (FC Groningen)
Ondanks zijn jonge leeftijd mocht Bacuna dit seizoen al twaalf keer invallen bij Groningen. De jongeling, en broertje van Leandro Bacuna, kreeg zelfs al speelminuten in de bekerfinale tegen PEC Zwolle (0-2).