'Het blijft de ploeg die Ajax compleet van de mat speelde en van Sevilla won'
Heerenveen speelt donderdagavond thuis tegen Feyenoord

'Het blijft de ploeg die Ajax compleet van de mat speelde en van Sevilla won'

21-05-2015 11:25
5

Trainer Dwight Lodeweges van sc Heerenveen wilde met een mini-trainingskamp zijn spelers opladen voor de play-offs tegen Feyenoord. In plaats van extra hard te trainen, besloot de oefenmeester voor een losbanderige aanpak. En dat sorteert effect. 

Het trainingskamp is volgens Lodeweges goed geweest voor de ploeg. Heerenveen was vier duels voor het einde al zeker van de play-offs en prompt pakte zijn ploeg maar twee punten. Lodeweges schroefde de intensiteit omlaag en wilde vooral lachende gezichten zien. Hij haalde zijn ploeg uit de sleur. "We moeten in een korte periode hopelijk nog vier keer ontploffen", zegt Lodeweges in gesprek met De Telegraaf.

Feyenoord mag dan de laatste wedstrijden de vorm kwijt zijn, Lodeweges is bang dat de perikelen in en om het veld in het voordeel van de Rotterdammers spreken. Hij rekent Feyenoord niet meteen af op de laatste weken, maar kijkt vooral naar de rest van het seizoen. "Feyenoord blijft de ploeg die, ondanks de 0-0, Ajax compleet van de mat speelde in de Arena en won van Sevilla in De Kuip", reageert Lodeweges. 

Er wordt met hoop gekeken naar Sam Larsson in het tweeluik tegen de Rotterdammers. De aanvaller heeft dankzij zijn goede spel in de tweede seizoenshelft de interesse gewekt van PSV, maar denkt nog niet aan een overstap. Hij beseft dat hij met Heerenveen moet vlammen. Hij weet hoe het voelt om tegen Feyenoord te schitteren. In de thuiswedstrijd begin februari scoorde hij twee keer in het met 3-1 gewonnen duel. "Het was de eerste keer in mijn carrière als senior dat ik twee keer scoorde in één wedstrijd en het publiek was fantastisch. Een geweldige ervaring", zegt hij tegen het dagblad.