Van Praag staakt strijd, maar lanceert direct nieuw aanvalsplan

Van Praag staakt strijd, maar lanceert direct nieuw aanvalsplan

21-05-2015 11:03
4

Michael van Praag wordt geen president van de FIFA. De voorzitter van de KNVB trekt zich terug uit de race om het presidentschap. Dat maakt de KNVB donderdag bekend.

Deze week waren er al geruchten over een mogelijk terugtreden van Van Praag. Dit werd woensdag nog niet bevestigd door de hoofdpersoon zelf. Een dag later komt alsnog het persbericht naar buiten waarin staat dat Van Praag ermee stopt. Althans, hij stopt de poging om zélf president van de FIFA te worden.

Van Praag schaart zich per vandaag namelijk achter een andere kandidaat, Prins Ali Al Hussein. De oud-voorzitter van Ajax is 'na uitvoerig beraad met de verschillende betrokkenen en stakeholders' tot zijn besluit gekomen. Donderdagavond geeft hij op een persconferentie in Amsterdam tekst en uitleg op het rigoureuze besluit. Opvallend is dat bij die persconferentie ook Prins Ali Al Hussein aanwezig zal zijn en aan het woord komt.

Volgende week vrijdag is de verkiezing in Zürich. Blatter heeft de steun van minimaal 105 van de 209 bij de FIFA aangesloten landen nodig. De kans dat hij weer gekozen zal worden is groot. De voetbalconfederaties van Afrika en Azië, bij elkaar honderd landen, hebben aangegeven gegroepeerd op Blatter te zullen stemmen.