VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: middenvelders (1)

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: middenvelders (1)

22-05-2015 12:00
23

Het seizoen zit erop, tijd dus om de balans op te maken! We nomineren per positie de beste spelers van het seizoen en komen zo tot het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar.

Dat bepalen wij niet zelf, maar daar vragen we de medewerking van onze bezoekers voor. Wij nomineren een aantal kandidaten, jullie hakken de knopen door via de poll onder dit bericht. Vandaag is het de beurt aan de middenvelders. 

We zoeken er twee en leggen bij deze keuze het accent op de controlerende rol. In de volgende aflevering completeren we de middenlinie met twee aanvallend ingestelde middenvelders. Omdat we twee spelers zoeken, is het aantal genomineerden opgekrikt naar acht. In willekeurige volgorde:

Andrés Guardado (PSV)
Het grote verschil tussen PSV en Ajax dit seizoen. Waar de Amsterdammers Niki Zimling aantrokken, won PSV de slag om de ervaren international van Mexico. En daar heeft met in Eindhoven allesbehalve spijt van.

Ben Rienstra (PEC Zwolle)
De motor van PEC. Ron Jans pikte hem vorig jaar op in Almelo en zestig kilometer verderop komt Rienstra tot volledige wasdom. Is hard op weg door te stoten tot het selecte groepje met beste middenvelders van de Eredivisie.

Nemanja Gudelj (AZ)
Levensgevaarlijk in aanvallend opzicht, met maar liefst elf competitietreffers. Vult in Alkmaar echter een controlerende rol in, een plek die ook voor hem klaarligt in Amsterdam. Verdiende een transfer naar Ajax.

Marten de Roon (sc Heerenveen)
De kapitein van het Friese schip. Koppelt loopvermogen aan overzicht en is daarmee belangrijk in zowel verdedigend als aanvallend opzicht. Is de stille kracht van Heerenveen.

Marko Vejinovic (Vitesse)
Vormt met maatje Davy Pröpper een dodelijk duo op het Vitesse-middenveld en staat in de belangstelling van verschillende clubs. Pluspunt is de puntgave traptechniek van de geboren Amsterdammer.

Karim El Ahmadi (Feyenoord)
Op voorspraak van Fred Rutten teruggehaald naar Feyenoord en dat legde de club geen windeieren. Ondanks de gigantische terugval in de laatste weken van het seizoen was het een goed jaar voor El Ahmadi.

Stijn Wuytens (Willem II)
Vaak onzichtbaar, maar verschrikkelijk belangrijk in het succes van Willem II. De Tilburgers eindigden als promovendus in het linkerrijtje met leuk voetbal, mede door de grote vormgever Wuytens.

Jordy Clasie (Feyenoord)
Mannetjesputter en regisseur in één. Is de dirigent van het Feyenoord-orkest en, met uitzondering van de laatste fase van het seizoen, behoort ontegenzeggelijk tot de beste middenvelders van Nederland.