Top vijf 'niet realistisch': 'Komend seizoen zal een tussenjaar worden voor ons'
Goed gesprek achter de rug

Top vijf 'niet realistisch': 'Komend seizoen zal een tussenjaar worden voor ons'

21-05-2015 12:10
2

Na een hectisch seizoen dat vooral in het teken stond van de Chinese overname, hoopt ADO Den Haag-trainer Henk Fraser dat zijn club snel in rustig vaarwater zal belanden. Deze week had de coach 'een goed gesprek' met de leiding.

Fraser zat om de tafel met de Chinese eigenaar Hui Wang om te spreken over de sportieve en financiële toekomst van ADO. "Het heeft me een goed gevoel bezorgd", verklaart de trainer aan Voetbal International. "Natuurlijk blijft het afwachten wat er concreet uit gaat rollen, maar er is nu tenminste duidelijkheid. De insteek is dat voor komend seizoen de begroting nagenoeg gelijk zal blijven, waarbij we mogelijk een beetje kunnen worden geholpen."

Een flinke kapitaalinjectie vanuit China is niet aan de orde. "Komend seizoen zal een tussenjaar worden, vanuit het oogpunt van de club. Iedereen wil groter denken, vol ambitie, maar daarvoor heb je minstens een jaar nodig", gaat Fraser verder. "De tijd is te kort om voor komend jaar opeens allerlei rigoureuze ingrepen te doen. Voor mij geldt natuurlijk niet het begrip van een tussenjaar. Ik wil met mijn selectie zo hoog mogelijk eindigen."

Eerder sprak Hui Wang in de media uit dat hij de vijfde plek in de Eredivisie als doelstelling heeft op korte termijn. "Dat is voor zijn rekening, maar uit ons gesprek maak ik iets anders op. Kleine stapjes tellen, dus dan moet je eerder denken aan een plek bij de eerste tien in het komende seizoen. Dat is realistischer", aldus Fraser.