VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: aanvallende middenvelders en flankspelers

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: aanvallende middenvelders en flankspelers

26-05-2015 12:00
15

Het seizoen zit erop, tijd dus om de balans op te maken! We nomineren per positie de beste spelers van het seizoen en komen zo tot het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar.

Dat bepalen wij niet zelf, maar daar vragen we de medewerking van onze bezoekers voor. Wij nomineren een aantal kandidaten, jullie hakken de knopen door via de poll onder dit bericht. Vandaag is het de beurt aan de middenvelders.

Wedden

Meer odds

We zoeken er twee en leggen bij deze keuze het accent op de aanvallende rol, nadat we eerder de controleurs al behandelden. Daartoe kunnen ook aanvallers of buitenspelers behoren. Omdat we twee spelers zoeken, is het aantal genomineerden opgekrikt naar tien. In willekeurige volgorde:

Tjaronn Chery (FC Groningen)
Zijn persoonlijke doelstelling van vijftien doelpunten in het afgelopen seizoen haalde hij op één doelpunt na niet, maar toch was FC Groningen maar wat blij met Chery in de gelederen. De vrije trappenspecialist en een onmisbaar onderdeel in het elftal van de bekerwinnaar.

Davy Pröpper (Vitesse)
Van onschatbare waarde voor Vitesse. Pröpper lijkt in Arnhem definitief bewezen te hebben dat hij een stap hogerop aankan. Met vijf goals en vier assists speelde hij zich in de kijker van PSV en een toptransfer lijkt een kwestie van tijd.

Georginio Wijnaldum (PSV)
Afgelopen zomer besloot zowel Memphis Depay als Georginio Wijnaldum een langer verblijf in Eindhoven te verkiezen boven een buitenlands avontuur. Dat betaalde zich uit. Wijnaldum liet als aanvoerder de winnaarsmentaliteit zien die ze bij PSV de afgelopen jaren misten. 

Davy Klaassen (Ajax)
De aanvoerder zonder band ging, ondanks zijn jonge leeftijd, altijd voorop als er gestreden moest worden. Dat de ploeg van trainer Frank de Boer daarin dan teleurstelde, is misschien wel het minst op het conto van de international te schrijven.

Hakim Ziyech (FC Twente)
De absolute grootmeester van de assist voetbalde dit jaar bij FC Twente. Even leek het erop dat PSV'er Jetro Willems er met de eretitel vandoor zou gaan, maar Ziyech liet zien dat hij een ploeg bij de hand kan nemen.

Steven Berghuis (AZ)
Zijn vader speelde al eens bij PSV, maar ook de naam van Steven Berghuis is in Eindhoven al de revue gepasseerd. De vleugelaanvaller had een uitstekende klik met de rest van de ploeg. Met elf treffers en vier assists had hij een belangrijk aandeel in de derde plaats van de Alkmaarders.

Adnane Tighadouini (NAC Breda)
Als NAC Breda dit seizoen niet de beschikking had gehad over Adnane Tighadouini, dan was Eredivisie-voetbal in Breda misschien wel allang voorbij geweest. De flitsende Marokkaan droeg de zwalkende ploeg op zijn schouders en hield de hoop op een verlengd Eredivisie-verblijf levend.

Memphis Depay (PSV)
Louis van Gaal zag op het WK al dat hij op de rand stond van zijn internationale doorbraak. De PSV'er maakte in Brazilië indruk en was in de Eredivisie onnavolgbaar. Hij werd topscorer met 22 goals en maakte een toptransfer naar Manchester United, waar hij herenigd wordt met Van Gaal.

Jesús Corona (FC Twente)
In de zoektocht naar iemand die in de voetsporen kan treden van Memphis Depay, heeft PSV zijn hengel uitgeworpen naar Jesus Corona. De Mexicaans international is pas bezig aan zijn tweede seizoen in de Eredivisie, maar was met elf goals in de Eredivisie uitstekend op dreef.

Sam Larsson (sc Heerenveen)
De 22-jarige Zweed was nog onbekend in Nederland, maar veroverde na de winterstop de harten van de Friezen en al snel ook die van de rest van Nederland. Ondanks slechts 21 duels, scoorde hij acht keer en gaf hij ook nog eens vier keer de beslissende pass.

Wie is de beste aanvallende middenvelder c.q. flankspeler van het seizoen? Maak via onderstaande poll jouw keuze! Mis jij iemand? Drop ze in het reactiesysteem!