Sneijder lacht om Turks 'schandaal': 'Ik vind dat wel een logisch verhaal'
Omkoping in het spel?

Sneijder lacht om Turks 'schandaal': 'Ik vind dat wel een logisch verhaal'

21-05-2015 13:42

De dubieuze goal van Wesley Sneijder in het competitieduel met Gençlerbirligi is in Turkije nog altijd het gesprek van de dag. De middenvelder van Galatasaray moet zelf lachen om de matchfixing-geruchten. 

"Ik kan er wel om lachen, maar het is natuurlijk onzin", verklaart de Orane-international tegenover Metro. "Die keeper zag er weliswaar niet goed uit, maar hij liet niet expres die bal door. Er is ook een filmpje op Youtube, waarin iemand dat uitlegt: de bal was al voorbij de keeper die vervolgens zijn val wil breken en daardoor zijn arm terugtrekt. Ik vind dat wel een logisch verhaal."

Dankzij de veelbesproken overwinning heeft Galatasaray de Turkse landstitel nu voor het grijpen. De voorsprong op Fenerbahçe is met nog twee wedstrijden te gaan drie punten. Zondag wacht een ontmoeting met Besiktas. "Als we die winnen zijn we zo goed als zeker kampioen", weet Sneijder. Het slotduel wordt gespeeld tegen Rizespor, de club waar de voorzitter van Galatsaray vandaan komt. Voer voor nog meer speculaties. "Haha, ja dat klopt", lacht de oud-Ajacied. "Daar wordt wel over gesproken. Ze zijn hier nogal van de complottheorieën. Maar het is natuurlijk onzin."

Bekijk hieronder het filmpje met de 'uitleg' over de goal van Sneijder.