'We stonden zeven punten voor en iedereen dacht misschien al aan vakantie'
Van Beek is Rutten dankbaar

'We stonden zeven punten voor en iedereen dacht misschien al aan vakantie'

21-05-2015 14:21

Donderdagavond wacht voor Feyenoord de eerste horde op de weg naar Europees voetbal. Verdediger Sven van Beek gelooft dat het duel met sc Heerenveen een 'nieuwe start' betekent voor de club.

Van Beek zag met lede ogen aan hoe Feyenoord in de slotfase van de Eredivisie de derde plaats verspeelde. AZ ging er vandoor met een ticket voor de Europa League. "Ik denk dat het hartstikke jammer is dat het zo moet eindigen", vertelt hij in gesprek met RTV Rijnmond. "We hebben genoeg kansen gehad om het af te maken. Dat hebben we niet gedaan. Zonder intentie op goed voetbal of wat dan ook."

Wedden

Meer odds

Was er sprake van gemakzucht in de laatste weken van de competitie? "Dat kan wel ja. We stonden zeven punten voor en iedereen dacht misschien: "We zijn er al en kunnen vakantie vieren". Maar dat is het geval nog niet."

De verdediger kijkt persoonlijk met een goed gevoel terug op de samenwerking met de vertrokken Fred Rutten. "Ik ben Rutten dankbaar, ik ben hartstikke blij met hoe hij mij geholpen heeft bij deze club en hoe hij met mij bezig is geweest. We moeten verder nu. We moeten ons oprichten en in Heerenveen een goed resultaat halen. Dit is een nieuwe start. Wat er allemaal gebeurd is, dat moeten we snel vergeten. Dat is altijd moeilijk, maar in het voetbal kun je niet te lang stilstaan."

Van Beek behoort tot de voorlopige selectie van het Nederlands Elftal, maar moet een trainingsstage van Oranje aan zich voorbij laten gaan indien zijn de finale haalt van de play-offs. Geen probleem voor de verdediger. "Ik heb liever dat we met Feyenoord gewoon Europees voetbal halen. Als ik daardoor die stage met Oranje moet missen, dan is het zo."