Sneijder is 'ziek' van ongunstige planning: Dan is het aan de bondscoach
Sneijder drukt met Gala en Oranje

Sneijder is 'ziek' van ongunstige planning: "Dan is het aan de bondscoach"

21-05-2015 16:04

Voor Wesley Sneijder staan er belangrijke wedstrijden op het programma. Komend weekeinde kan hij met Galatasaray kampioen worden. Daar komt bij dat hij begin juni ook nog eens de Turkse beker kan winnen.

"Het lijkt wel alsof ik steeds fitter word, des te ouder ik word. Maar ik voel me goed, voel me fit. En het gaat goed", zegt Sneijder tegenover FOX Sports. "We zitten aan het eind van het seizoen en we kunnen nog twee prijzen winnen. Als je kampioen wordt, ga je ook nog eens met veel vertrouwen naar de bekerfinale."

"Istanbul staat op zijn kop, het leeft. Je merkt het op straat, het is een groot gekkenhuis. Degene die kampioen wordt, krijgt de vierde ster. Dat is hier vanaf het begin van het seizoen waar het om draait, wie heeft als eerste de vierde ster", doelt Sneijder op rivaal Fenerbahçe, die ook nog kampioen kan worden.

Twee dagen na de bekerfinale, die op 1 juni wordt gespeeld, staat voor het Nederlands elftal het duel met de Verenigde Staten op de rol. "Daar ben ik best wel ziek van, dat het zo kort op elkaar zit. Ik vlieg direct naar Nederland en sluit me direct aan. Dan is het aan de bondscoach. Ik wil gewoon spelen, ook als er maar een dag tussen zit", besluit Sneijder tegenover de omroep.