VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: spitsen

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: spitsen

27-05-2015 12:00
14

Het seizoen zit erop. Tijd dus om de balans op te maken! We nomineren per positie de beste spelers van het seizoen en komen zo tot het Elftal van het Jaar.

Dat bepalen wij niet zelf, maar daar vragen we de medewerking van onze bezoekers voor. Wij nomineren een aantal kandidaten, jullie hakken de knopen door via de poll onder dit bericht. We zijn inmiddels in de aanval aangekomen. We zoeken twee spelers voor de voorhoede van het Elftal van het Jaar. Omdat we twee spelers zoeken, is het aantal genomineerden opgekrikt naar acht. De genomineerden:

Luuk de Jong (PSV)
De MVP van de Eredivisie, met twintig doelpunten en tien assists. Kende een stroeve start, maar toen het begon te draaien begon het ook écht te draaien. Had eigenlijk met iedereen binnen de ploeg een vlotte samenwerking, waaronder Jetro Willems, Memphis Depay en Luciano Narsingh.

Michael de Leeuw (FC Groningen)
Maakte op de laatste speeldag een hattrick voor FC Groningen tegen NAC Breda en tilde daarmee zijn totaal van veertien naar zeventien treffers. Met dat aantal staat De Leeuw op een gedeelde derde plaats op de lijst met topscorers.

Mark Uth (sc Heerenveen)
Kreeg van Heerenveen vorig seizoen niet het vertrouwen om als spits te fungeren. Werd aan Heracles uitgeleend, maar keerde dit seizoen vol vechtlust terug. De Duitser loddste de Friezen naar de play-offs door vijftien keer te scoren én tien assists af te leveren.

Michiel Kramer (ADO Den Haag)
Leek lang op weg om topscorer van Nederland te worden. De boomlange spits van ADO Den Haag stond in de winterstop al op elf treffers, maar zakte in 2015 een beetje weg en eindigde uiteindelijk achter de PSV'ers Luuk de Jong en Memphis Depay op zeventien goals.

Bertrand Traoré (Vitesse)
Je mag ervan vinden wat je wil, maar de samenwerking tussen Chelsea aan Vitesse werpt zo af en toe heel mooie vruchten af. Waar vorig jaar Lucas Piazón genomineerd werd, is het dit seizoen de beurt aan Bertrand Traoré. De Ivoriaanse spits moest zijn draai vinden in Arnhem, maar was na de winterstop niet te stoppen.

Bartholomew Ogbeche (SC Cambuur)
Wie dertien jaar geleden had gezegd dat Bartholomew Ogbeche zijn meest productieve seizoen ooit zou draaien bij SC Cambuur, was voor gek verklaard. De Nigeriaan speelde toentertijd bij Paris Saint-Germain en had een mooie toekomst voor zich. Via vele omzwervingen belandde hij uiteindelijk in Leeuwarden, waar hij in zijn eerste volledige seizoen tot liefst dertien treffers kwam, zijn beste resultaat ooit.

Tom van Weert (Excelsior)
Al was de vijftiende plaats van Excelsior benauwd, er waren een paar spelers die uitblonk bij de Rotterdamse ploeg. Tom van Weert was één van hen. De 24-jarige spits maakte dertien doelpunten en hielp de Kralingers aan lijfsbehoud.

Sébastian Haller (FC Utrecht)
De boomlange spits kwam in de winterstop over van het Franse Auxerre en veroverde snel de harten van de fans. Zijn elf goals in zeventien duels waren voor de club genoeg reden om de twintigjarige Fransman definitief over te nemen.

Wie is de beste aanvaller van het seizoen? Maak via onderstaande poll jouw keuze! Mis jij spelers? Drop ze in het reactiesysteem!