Feyenoord begint onder Van Bronckhorst met nederlaag tegen Heerenveen
Thern maakt kleine tien minuten voor tijd enige treffer

21-05-2015 20:23
6

Giovanni van Bronckhorst is zijn carrière als hoofdtrainer van Feyenoord begonnen met een nederlaag. De voormalig verdediger zat donderdagavond tijdens het duel met Heerenveen voor het eerst op de bank. Heerenveen was in eigen huis echter met 1-0 te sterk voor de Rotterdammers. Simon Thern maakte een kleine tien minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd.

De play-offs worden vaak gezien als toetje na afloop van de Eredivisie. Vier clubs die strijden om één Europees ticket. De neutrale toeschouwer zal het duel tussen Heerenveen en Feyenoord echter absoluut niet gezien hebben als leuk extraatje. Beide clubs kwamen slecht voor de dag in Heerenveen. Feyenoord had de bal, maar wist weinig kansen te creëren, terwijl Heerenveen in balbezit enorm slordig was dat het amper in de buurt van het doel van Kenneth Vermeer kwam.

Zeven minuten voor tijd viel er in de typische 0-0-wedstrijd toch een doelpunt. Uit een vrije trap kwam de bal voor het Feyenoord-doel, Henk Veerman won in het strafschopgebied het kopduel en zag Thern de bal uiteindelijk in het doel werken. Alle supporters in het stadion schrokken wakker, Heerenveen kwam uit het niets op voorsprong. Extra zuur voor Van Bronckhorst en zijn mannen, Thern maakte zijn doelpunt naar alle waarschijnlijkheid vanuit buitenspelpositie.

In de slotfase lukte het Feyenoord niet om de gelijkmaker te forceren, waardoor Heerenveen het eerste van twee duels gewonnen heeft. De Rotterdammers krijgen zondag in eigen huis de kans om de 1-0 nederlaag recht te zetten en de finale van de play-offs alsnog te halen. Heerenveen gaat echter met een goede uitgangspositie naar De Kuip.