Eerlijkheid in Heerenveen: Deed pijn aan de ogen, maar niet minder lekker
Buitenspelgoal helpt Heerenveen: "Dan mogen wij zeker van geluk spreken"

Eerlijkheid in Heerenveen: "Deed pijn aan de ogen, maar niet minder lekker"

21-05-2015 20:46

Tijdens de eerste duel in de play-offs tussen sc Heerenveen en Feyenoord stapte de Friese club als gelukkige winnaar van het veld. De ploeg van trainer Dwight Lodeweges won met 1-0, door een buitenspeldoelpunt van Simon Thern. In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende.

Aanvoerder Marten de Roon werd na afloop van de wedstrijd geconfronteerd met het feit dat de Heerenveen-goal van Simon Thern vanuit buitenspelpositie werd gemaakt. "Dan mogen wij zeker van geluk spreken", zei hij met een glimlach op het gezicht voor de camera van FOX Sports.

De Roon weet dat beide clubs niet aan klantenbinding hebben gedaan. "Het was ontzettend slordig. Zij hebben de bal gehad. Wij hebben afgewacht, gewacht op een fout. Op een gegeven moment deden we dat bewust. In de rust hebben we gezegd dat we moeite hadden met druk zetten, moeite om veel meters te maken."

"Maar op het moment dat je dan een bal onderschept, moet je zorgen dat je zuiver bent", vervolgt de captain zijn verhaal. "We waren zo slordig. Elke bal waren we na één of twee keer raken alweer kwijt. Konden we er weer achteraan. Dat je dan uiteindelijk nog een doelpunt maakt, een buitenspeldoelpunt. Ja, dan zit alles mee."

Dat het een slechte wedstrijd was, maakt De Roon weinig uit. "We zijn ontzettend blij dat we 1-0 winnen. De nul houden is belangrijk in zo'n tweestrijd. Natuurlijk moet het beter, maar het gaat uiteindelijk om het resultaat. Misschien is het ook wel op aan het einde van seizoen, maar ontzettend blij met de overwinning. Het deed pijn aan de ogen, maar dat maakt het niet minder lekker."