Van Bronckhorst positief ondanks nederlaag: Die strijd en passie heel belangrijk
"Met de steun van ons publiek kunnen we dit ombuigen"

Van Bronckhorst positief ondanks nederlaag: "Die strijd en passie heel belangrijk"

21-05-2015 20:57
1

Giovanni van Bronckhorst is zijn trainerscarrière begonnen met een nederlaag. Als opvolger van de ontslagen Fred Rutten zat hij donderdagavond op de Feyenoord-bank tijdens het duel met sc Heerenveen. De club uit Friesland won met 1-0, maar Van Bronckhorst geeft zich nog niet gewonnen.

"We krijgen een nieuwe kans en die gaan we grijpen ook", zei Van Bronckhorst na zijn debuut als hoofdtrainer van Feyenoord in gesprek met FOX Sports. "De eerste nederlaag kwam tot stand door een doelpunt van Simon Therm, die buitenspel stond. Gio hecht daar weinig waarde aan. "Buitenspel of niet: het doelpunt telt. Dat is het belangrijkste. Het is geen excuus voor ons."

Van Bronckhorst was de eerste om toe te geven dat het spel van Feyenoord niet goed was, maar toch zag hij ook positieve punten. "We hebben vanaf de eerste minuut voor elkaar gevochten. We zijn er echt voor gegaan en die strijd en passie vind ik heel belangrijk. Daar ben ik blij mee, maar met de nederlaag natuurlijk niet."

Zondag zit de oefenmeester voor de tweede keer als hoofdtrainer op de bank. In het tweede duel met Heerenveen heeft hij met Feyenoord sowieso een zege nodig om de finale van de play-offs te bereiken. Van Bronckhorst heeft vertrouwen in een goede afloop. "Met de steun van ons publiek kunnen we dit ombuigen."