Lof voor man met 'geweldige ideeën': Geweldig dat hij zijn nek durft uit te steken
"Zijn beslissing laat zien dat het hem om de inhoud gaat en niet om de persoon"

Lof voor man met 'geweldige ideeën': "Geweldig dat hij zijn nek durft uit te steken"

21-05-2015 21:13
1

Prins Ali Bin Al-Hussein is de enige overgebleven kandidaat die het volgende week vrijdag opneemt tegen Sepp Blatter tijdens de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA. Michael van Praag en Luis Figo hebben zich teruggetrokken. De Nederlandse kandidaat krijgt daarvoor veel lof.

Minister Edith Schippers van Sport vindt het jammer, maar heeft ook waardering voor de keuze van Van Praag. "Ik vind het natuurlijk heel jammer dat Michael van Praag zich terugtrekt. Zijn beslissing laat zien dat het hem om de inhoud gaat en niet om de persoon. Ik vind het geweldig dat hij zo zijn nek durft uit te steken om verandering te brengen in de FIFA."

Van Praag had en heeft maar één doel, meldt het ANP. "Het gaat erom dat Blatter van de troon wordt gestoten. En de kans dat ons dat gaat lukken, is het grootst als Bin Al-Hussein hem als enige gaat uitdagen. Er zijn voldoende landen die mij zouden steunen. Ik heb de voorzitters van die bonden allemaal ingelicht over mijn besluit en ik weet bijna zeker dat ze allemaal voor prins Ali gaan kiezen. Ik sta ook nog voor mijn programma en ben prins Ali daarom dankbaar dat hij een aantal belangrijke punten van mij in zijn programma heeft opgenomen."

De Jordaanse prins is Van Praag ook dankbaar. "Hij heeft geweldige ideeën. Daar ga ik echt mijn voordeel mee doen. Ik ben blij dat Michael mij nu steunt en er vrijdag ook bij is tijdens de verkiezing in Zürich. Ik kan zijn hulp en steun goed gebruiken."