Mooie dromen: Royston Drenthe belt me ook steeds 'trainer, vergeet me niet'
"Als het lukt met die paspoorten dan krijg ik die groep absoluut bij elkaar"

Mooie dromen: "Royston Drenthe belt me ook steeds 'trainer, vergeet me niet'"

21-05-2015 21:56
2

Dean Gorré wil als bondscoach van Suriname het voetbal in het land een boost geven met kwalificatie voor het WK. Dat wil hij bereiken met een selectie vol kwaliteit. Daarvoor is hij echter afhankelijk van de politiek in Suriname, spelers met een dubbel paspoort mogen nu namelijk niet uitkomen voor het nationale team

Op 25 mei zijn er verkiezingen, die kunnen leiden tot de gewenste wetswijziging, meldt Metro. Als de regel anders is, kan het volgens Gorré snel gaan met de selectie. De namen van Ryan Babel en Urby Emanuelson worden genoemd, maar de lijst is groter.

"Ryan Donk, Dwight Tiendalli, Marvin Emnes, Kenji Gorré, Kelvin Leerdam en ook Tjaronn Chery wilde graag, maar die is nu opgeroepen voor het Nederlands Elftal", zegt Gorré. "Al die jongens hebben aangegeven te willen spelen en hebben nu al onderling contact. Royston Drenthe belt me ook steeds ’trainer, vergeet me niet’. Als het lukt met die paspoorten dan krijg ik die groep absoluut bij elkaar."

Op 8 en 16 juni speelt Suriname duels met Nicaragua, WK-kwalificatiewedstrijden. Gorré kijkt echter verder dan die duels. "We zijn er niet alleen voor het nationale elftal, maar ook om structuur in het Surinaamse voetbal aan te brengen. We willen een zodanig sterke opleiding creëren dat de spelers uit Suriname zelf ook goed genoeg zijn voor het nationale elftal."