'Buffalo's' schrijven voetbalgeschiedenis, hoog Eredivisie-gehalte bij kampioen
Zege op Standard Luik genoeg voor kampioenschap

'Buffalo's' schrijven voetbalgeschiedenis, hoog Eredivisie-gehalte bij kampioen

21-05-2015 22:45
2

AA Gent heeft donderdagavond voetbalgeschiedenis geschreven in België. De club werd met een 2-0 zege op Standard Luik voor het eerst in de geschiedenis kampioen. Voormalig sc Heerenveen-speler Sven Kums scoorde de openingstreffer tijdens het kampioensduel.

De middenvelder was niet de enige speler bij de kersverse kampioen met een verleden in de Eredivisie. Naast Kums kwamen ook doelman Brian Vandenbussche (Heerenveen), verdediger Lasse Nielsen (NEC), middenvelder Nana Asare (FC Utrecht) en aanvaller Nicklas Pedersen (FC Groningen) in actie tijdens de overwinning op Standard Luik.

AA Gent, dat door het pakken van de titel volgend jaar de Champions League in gaat, doorbreekt de hegemonie van Anderlecht. De recordkampioen van België pakte de afgelopen drie jaar de landstitel. Donderdag verspeelde het zelf een 2-0 voorsprong tegen Kortrijk (2-2). Daardoor passeerde Club Brugge de club uit Brussel op de ranglijst, de ploeg van trainer Michel Preud'homme won zelf met 3-2 van Charleroi.

Club Brugge, waar Ruud Vormer en Stefano Denswil allebei de hele wedstrijden op het veld stonden, staat nu vijf punten achter op kampioen AA Gent.