Goal tegen toekomstige club: Dan denk je helemaal niet aan volgend seizoen
"Dan moet je één ding doen: schieten"

Goal tegen toekomstige club: "Dan denk je helemaal niet aan volgend seizoen"

21-05-2015 23:03

Voor het eerste duel tussen PEC Zwolle en Vitesse, in de play-offs, was Maikel van der Werff onderwerp van gesprek. De verdediger van PEC Zwolle, speelt vanaf volgend seizoen in het geel-zwart van Vitesse. Zelf wilde hij gewoon spelen. En dat wil hij zondag weer, als PEC de 1-2 nederlaag weg moet zien te werken.

"We hebben nog alle kans. We hebben laten zien dat Vitesse ons ligt. In competitie en ook nu weer, alleen zullen we wel scherper moeten zijn.", zegt Van der Werff in gesprek met FOX Sports.

In eerste instantie kwam Zwolle nog op voorsprong, uitgerekend Van der Werff maakte de treffer tegen Vitesse. "Ik kreeg de bal na een geweldige pass van Jody Lukoki. Dan moet je één ding doen: schieten. Dan denk je helemaal niet aan volgend seizoen. Absoluut niet."

In aanloop naar het duel was er wel even twijfel, maar al vrij snel wist Van der Werff dat hij gewoon wilde spelen. "Die twijfel, die was er maar heel even. Omdat de trainer meteen na de vorige wedstrijd zei: 'we spelen tegen Vitesse'. Iedereen was nog in euforie. Ik zei: ik weet het niet, we zien het wel. De ochtend erna was het al vrij duidelijk, gezegd dat ik gewoon wilde spelen."

Het leek door zijn doelpunt een mooie avond te worden voor PEC Zwolle, maar uiteindelijk won de ploeg waar Van der Werff volgend seizoen actief is. "Ja... De nul was heilig, maar in tien minuten tijd hebben we een voorsprong weggegeven en stonden we op achterstand."