Koeman: 'De Chelseas, Manchester City’s en Uniteds zaten niet op mij te wachten'
"Het kwam door de ambitie om kampioen te worden"

Koeman: 'De Chelseas, Manchester City’s en Uniteds zaten niet op mij te wachten'

22-05-2015 00:01
3

Ronald Koeman is blij met zijn keuze voor Southampton. Het is niet de absolute top, maar de voormalig voetballer is momenteel wel trainer in de Premier League. De voormalig Feyenoord-trainer is trots op zijn huidige baan. Maar er zijn ook vraagtekens. Zo denkt hij dat een eerder vertrek bij Feyenoord goed was geweest.

"Je wandelt als trainer niet zomaar even de Premier League binnen. Je moet je plek echt veroveren", zegt Koeman in Voetbal International. "Kijk naar Dick Advocaat. Overal gewerkt, overal succesvol geweest, maar zijn droom was ooit in Engeland te trainen. Hij zit bij Sunderland."

"Ik wist dat de Chelseas, de Manchester City’s en de Uniteds van deze wereld niet op Ronald Koeman zaten te wachten. Maar ik wilde wél die Premier League in", gaat Koeman verder. "Nou, dan is Southampton een hartstikke mooi alternatief, hoor. Deze club heeft iets eigens: de jeugdacademie. Alan Shearer werd hier opgeleid, net zoals Gareth Bale, Theo Walcott. Zo veel goede spelers. Het is echt niet zo dat ik bij zomaar een klein cluppie ben terechtgekomen."

Na drie seizoenen Feyenoord was Koeman sowieso toe aan een nieuwe uitdaging. "Ik ben sowieso geen type dat te lang op dezelfde plaats wil zijn. Ik zoek naar uitdagingen, naar een andere stad, een andere levenswijze. Misschien ben ik net te lang bij Feyenoord gebleven, maar dat kwam door de ambitie om kampioen te worden. Ik dacht echt dat het een keer in die drie jaar kon lukken. Dat bleek helaas een misvatting, hoewel ik nog steeds van mening ben dat het erin heeft gezeten."