PSV'er en PEC-uitblinker hoog op de lijst: In die hoek moeten we het zoeken
Twee spelers hoog op het verlanglijstje

PSV'er en PEC-uitblinker hoog op de lijst: "In die hoek moeten we het zoeken"

22-05-2015 07:33
5

AZ is al druk bezig om een selectie voor aankomend seizoen samen te stellen. De Alkmaarders dwongen op de laatste speeldag de derde plek af, waardoor AZ direct geplaatst is voor Europees voetbal. Inmiddels doen er geruchten de ronde over mogelijke versterkingen.

Volgens Voetbal International prijken de namen van Jesper Drost en Marcel Ritzmaier hoog op de verlanglijst. Eerstgenoemde speelt momenteel bij PEC Zwolle, Ritzmaier is op het tweede plan geraakt bij PSV. "In die hoek moeten we het vooral zoeken", zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart. "Er liggen geen miljoenen klaar om uit te geven en we moeten dus creatief zijn. Maar we hebben jaren geleden niet voor niets ingezet op de eigen jeugd. Daar plukken we inmiddels steeds vaker de vruchten van."

Eén van de jeugdexponenten is Joris van Overeem, die dit seizoen werd verhuurd aan FC Dordrecht. Hij wordt gezien als versterking voor AZ, ook al is het niet de opvolger van Nemanja Gudelj. "Hij is een ander type dan Gudelj, maar ik ben onder de indruk geraakt van wat ik Joris dit seizoen heb zien doen", geeft trainer John van den Brom aan. Inmiddels heeft AZ in Jop van der Linden al een nieuwe centrumverdediger gevonden om de plek die Wesley Hoedt leeg liet op te vullen. Jan Wuytens mag vertrekken.

Verder verliest AZ spelers als Esteban en Simon Poulsen (PSV). Mitchell Dijks kan de opvolger van Poulsen worden, maar staat ook in de belangstelling van Ajax en Feyenoord. Het is niet bekend waar de transfervrije Esteban gaat spelen. Ook Gudelj vertrekt, terwijl Jeffrey Gouweleeuw, Steven Berghuis en Aron Jóhannsson zich door goede prestaties in de kijker hebben gespeeld. "Maar het voordeel is dat het verkopen van spelers na de transfer van Gudelj geen absolute noodzaak meer is", aldus Van den Brom.